Адаш на Хосе Фелисиано загина в катастрофа


Адаш на Хосе Фелисиано загина в катастрофа

3833

Не Хосе Фелисиано (Jose Feliciano), а Хосе "Чео" Фелисиано (Cheo Feliciano) е загиналият в четвъртък музикант.

78-годишният латино изпълнител, който е сред звездите на салсата, е загубил контрол върху управлението на автомобила и се забил в електрически стълб в родината си Пуерто Рико, откъдето е и Хосе Фелисиано (на снимката).

Заради подобните имена в много световни медии беше известено, че ни е напуснал прочутият американски латино композитор, китарист и певец от пуерторикански произход Хосе Фелисиано. Двамата са на различна възраст - загиналият е роден през 1936, а неговият съименник - през 1945. Първоначалното съобщение бе, че Фелисиано сам е карал колата си, с която е катастрофирал. Някои са се подвели по това, без да се съобразят, че именитият китарист е сляп по рождение и никога не е шофирал.  

Сред най-големите хитове на покойния Хосе Луис "Чео" Фелисиано Вега са "Anacaona", "El Ratón" и "Mi Triste Problema".

Както MySound.bg вече огласи, неговият адаш ще изнесе първия си концерт у нас в зала 1 на НДК на 3 юни.

Организаторите на събитието - "Болкън Ентъртенмънт Къмпъни", внесоха яснота в объркването с официално изявление.

"Бихме искали да ви уведомим, че в световните медии беше публикувана невярна информация за смъртта на виртуозния китарист и музикант от пуерторикански произход Хосе Фелисиано (Jose Feliciano). За нещастие, неговият колега – салса певецът  Хосе "Чео" Фелисиано (Jose "Cheo" Feliciano) e станал жертва на автомобилна катастрофа, която е отнела живота му. Поради съвпадение в имената на двамата пуерториански музиканти, част от медиите обявиха, че жертвата на катастрофата е Jose Feliciano, който ще има концерт в София това лято. От мениджмънта на Хосе Фелисиано обявиха, че музикантът е жив и здрав и с нетърпение очаква срещата с българската публика", гласи обръщението на Вalkan Entertainment Company.

С над 50 години творческа дейност, 45 златни и платинени записи, 9 награди "Грами", включително наградата Lara's за цялостно творчество, Хосе Фелисиано продължава да е важен фактор в световната музикална индустрия.

Билети за предстоящата среща с легендарния музикант в НДК се продават в мрежата на Eventim на цени от 35 до 90 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички