Майстори на фотографията представя: Бен Ритър


Майстори на фотографията представя: Бен Ритър

4082

Първата изложба на американския фотограф Бен Ритър в България ще бъде открита в София на 23 април, сряда, във VIVACOM Art Hall, където ще остане един месец - до 25 май.

Тя ще покаже 40 комерсиални и лични снимки, обединени от основната посока в неговите творби - едновременно закачливи и замислени, симпатични и сериозни, понякога скандални, но винаги пълни с живот. Изложбата ще бъде съпътствана от лекция на Ритър, скромно определящ себе си като "фотограф, който живее в Бруклин".

Събитието е част от платформата "Майстори на фотографията", създадена от фондациите "Мусиз" и "Америка за България" и подкрепена от VIVACOM. Платформата стартира през декември миналата година с изложба на легендарния Хари Бенсън, снимал едни от най-важните исторически личности и събития на ХХ в.

Бен Ритър е роден в Ню Йорк през 1981. Завършва висшето училище към Музея за изящни изкуства в Бостън и през последните 20 години работи в сферата на визуалните изкуства и дигиталната фотография. Списанието L Magazine, основано от най-младия режисьор, канен някога на Берлинале, включва Бен в Топ 10 на любимите си нюйоркски фотографи.

Ритър започва да снима като тийнейджър първоначално пънк концерти, а скоро и за появилия се току-що музикален канал MTV. През деня Бен прави комерсиална фотография, а нощем продължава да трупа личен архив, снимайки колоритните си приятели; фотографът никога не се разделя с изразителния си алтернативен стил, дори когато снима за компании като Найк и Есте Лаудер. "Обичам красиви хора, които правят грозни неща. В това има особено интересна за мен естетика", казва в свое интервю Бен Ритър.

Днес той живее в Бруклин, Ню Йорк, и работи за медийни гиганти като "Ню Йоркър", "Ню Йорк Таймс", "Вог", "Ролинг Стоун"; за глобални марки като Дизел, Найк, Джи Шок, Гарние, Боби Браун, Есте Лаудер, Гитар Хироу и много други. Камерата на Бен Ритър търси уникални състояния и моменти, които могат да се уловят сега и никога повече. Освен изящни, ефектни и забележителни комерсиални визии, Ритър създава уникални портрети на световнопопулярни шоубизнес звезди като Фърги, Дъфи (на снимката), Джон Леджънд, Къртни Лав, Бек, Хлое Севини и много други.

Организатор на изложбата е фондация "Мусиз", създадена от художника Иван Мудов с цел стимулиране и популяризиране на съвременното изкуство в България.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички