Кинематограф: Акустичен сет от Inky Soul и астрален постреализъм


Кинематограф: Акустичен сет от Inky Soul и астрален постреализъм

3997

Филмът "Портали" - висш пилотаж в анимацията, на режисьора Симеон Сокеров и художника Виктор Мъжлеков, ще бъде показан в столичния клуб Студио 5 от 20.30 ч. на 28 април, понеделник.

Лентата е изследване на душата и нейното пътуване през различни състояния, а след прожекцията ще се проведе дискусия с режисьора. Публиката ще може да надникне зад кадър и да узнае повече любопитни подробности, свързани с проекта. Както всяка кинематографска вечер, и в тази публиката ще се наслади на атрактивно събитие, като този път е добавен пикантен бонус. Това е забавният водещ Александър, който ще се изяви и като музикант с групата Inky Soul Trio.

Младата акустична формация ще представи своето разчупено звучене -  микс от джаз, соул и инди елементи. Членовете на бандата са Деяна, Александър и Димитър, които се събират в началото на 2013. Те наричат себе си Inky Soul Trio, избор, продиктуван от споделената им страст към татуирането.

Създаването на "Портали" започва от серия картини на художника Виктор Мъжлеков, съпроводени от неговата идея за душата, която, преминавайки през различни състояния, се извисява.

За реализацията на филма Виктор се обръща към режисьора Симеон Сокеров, който развива цялостно сценария и персонажите и добавя част от своите разбирания. Така в сюжета се появяват и множество препятствия по пътя към духовно извисяване. Освен заплетената идея, сложна е и техническата част  - филмът е осъществен със специфичен софтуер за визуализиране. Работата по проекта отнема цели девет месеца при краен продукт с дължина седем минути.

Режисьор на късометражни филми и реклами, Сокеров работи в областта на 3D графиката и анимацията от 1994. Завършва като магистър по анимационна режисура в НАТФИЗ. В момента е супервайзър, режисьор и криейтив директор в студио "Сокеров". Познат е с анимацията си "Пет пъти" (2009), която става един от най-награждаваните нови български късометражни филми – с призове от УНИКА (Union Internationale du Cinema), ВГИК (Москва), АМИРАНИ (Грузия), "В Двореца" (Балчик), "Златен кукер" (София) и други.

Виктор Мъжлеков е умът, който стои зад идеята на филма, а и талантливата ръка, на която се дължат изкусните анимационни образи. Той вярва, че е творец откакто се родил, а дори и преди това. Астралният постреализъм, който е негова запазена марка, е художествен стил, отключващ въображението, показвайки необичайни перспективи и емоционални дълбочини и сливайки фантазийното с реалното.

"Кинематограф" е на http://kinematograf.bg/ и https://www.facebook.com/kinematografweb  

Билети за събитието на входа и в сайта на Boxoffice.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички