Лиса Стенсфийлд в НДК: The Real Thing


Лиса Стенсфийлд в НДК: The Real Thing

4591

Хората по принцип мразят неделята - заради понеделника.

Особено неделната вечер. Затова и концертният живот в тази точка на седмицата е сведен до минимум. И все пак има изпълнители, които са прекалено големи, за да се страхуват от някаква си намусена неделя вечер. Една от тези звезди буквално омагьоса зала 1 на НДК в мразовития Ден на детето на 14-тата година от 21-ви век.

Лиса Стенсфийлд е брилянтна певица. На 48 години е приказно чаровна, харизматична, артистична, гласовита и мнооооогооооо секси. Тя все така носи духа на късните 80-те години във всеки жест от "говора на тялото" си. И (о, красота!) продължава да не носи сутиен под прилепналата си красива рокля! Отново в духа на 80-те!

9-членният бенд на британската суперзвезда е толкова класен, че (цитирам Ивайло Кицов) и само музикантите да бяха дошли - без певицата, пак този концерт щеше да е блестящ.

А над всичко оня вълшебен саксофон и тук-там флейта. Кой ще ползва тези музикални съкровища, когато и наборите на Лиса излязат окончателно в пенсия? Кой?

Първата реакция при появата на ослепителната Лиса Стенсфийлд е от сорта "Боже, колко е слабичка!". И наистина, по време на звездния изгрев с албума "Affection" в самия край на 80-те, бъдещата топзвезда беше сочно закръглена и късокоса. Към днешна дата тя е фиданкообразна, с дълги коси и грам не прилича на леличка. А на презрамката на роклята ѝ е завързан ... балон, който аха да я вдигне във въздуха. Добре че след третата песен изпълнителката обясни, че с това отбелязва Деня на детето, защото имаше да си се чудя!?

Също след третата песен ("The Real Thing"), вокалистката събу хубавите си кокилообразни обувки и ги зарита по сцената, оставайки на бос крак до края на концерта, така както го правеха повечето нейни колеги преди четвърт век.

Истинското парти настана при старта на петото парче , кавър по "Never, Never Gonna Give You Up" на Бари Уайт. От този момент нататък Стенсфийлд завъртя вихрени танци и задържа на крака по голямата част от залата до самия край на шоуто.

В 90-минутния сет на Лиса, включващ точно 19 песни, тя изпълни цели 8 (от 10) парчета от новия си албум "Seven", но те бяха така умело наредени между суперхитовете, че танцуващата зала № 1 едва ли изобщо разбра, че ги слуша за първи път. Да не говорим пък колко чудовищно класни са всички тези тракове. Лични фаворити: "Picket Fence", "Conversation" и "Carry On".

Всъщност прекрасната певица предупреди още в началото, че в този концерт ще се раздава на максимум, защото след него най-после се прибира вкъщи, след дълго, дълго отсъствие. И пя изумително, демонстрирайки безупречна микрофонна техника. Саунд – доста добър с единствено леко пресилени "среди" на духовата секция. (Ама може и да се вманиачавам.)

Изключително класен бенд има британската топизпълнителка. Великолепната деветка просто няма слабо звено и така прелива стиловете, че дори диджей не би се справил по-добре. Седиш и цъкаш само как от соул за секунди всичко преминава в ритмично фънки и миг по-късно се възпламенява в класически ейсид хаус от "смайли" вълната преди 25 години.

Подобни положително зареждащи концерти са толкова "френдли", че в тях просто няма нужда от охрана. Дори в края на шоуто, когато някакво неориентирано чалгирано нашенско девойче с гол пъп се качи на сцената да разкърши няколко гюбека, един от озвучителите на Стенсфийлд и бенда ѝ най-любезно го върна там, откъдето беше изпълзяло.

За последно преди биса беше оставен най-големият хит на Лиса Стенсфийлд за всички времена – "All Around The World". Най-изненадващо по време на изпълнението певицата получи от публиката малък подарък – шоколадово яйце "Киндер". След като го разходи половин песен, тя го отвори и даде играчката на невръстна фенка пред сцената под силните аплодисменти на феновете.

С формата, в която се намира, прекрасната британка като нищо може да откара поне още 20 години на сцена и да е сред най-добре котиращите се световни артисти. Просто пеенето ѝ е великолепно!

В последвалия бис певицата изпълни едно ново ("Love Can") и едно старо ("Live Together") парче и окончателно даде отговор на въпроса как да преборим омразата към неделя вечер заради понеделника.

Ами, слушайки Лиса Стенсфийлд! Вече е проверено и работи!

Снимки на Тонина Манфреди - в секцията "Галерия".

Пълен сетлист от концерта:

Can't Dance
Set Your Loving Free
The Real Thing
Stupid Heart
Never, Never Gonna Give You Up
So Be It
8-3-1
Make Love To Ya
Change
The Crown
Time Тo Make You Mine
Picket Fence
What Did I Do To You
People Hold On
Someday (I'm Coming Back)
Conversation
Carry On
All Around The World

Бис:

Love Can
Live Together

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички