Джаз форум Стара Загора: Животът зависи от мен!


Джаз форум Стара Загора: Животът зависи от мен!

4086

"Бог да благослови детето" – с тази класическа композиция на Били Холидей започна джазовата фиеста в Стара Загора.

"Да бъдем по-добри, да уважаваме правилата и да ги спазваме, да бъдем отговорни, когато шофираме", призоваха музикантите от проекта "Джаз за деца". В знак на съпричастност всички изпълнители от тазгодишния фестивал "Джаз форум Стара Загора" носят лентичка с надпис "Животът зависи от мен!".

В лятната вечер парк "Пети октомври" стана най-примамливото място за деца и възрастни в Стара Загора. Да пеят, танцуват и да чуят хубава музика бяха дошли стотици хора. Сред тях с удоволствие тактуваха и председателят на общинския съвет Емил Христов, и зам.-кметът Иванка Сотирова, музикантите от Военен биг бенд Стара Загора. Но най-щастливи и завладени от случващото се в парка бяха децата.

"Джаз за деца" продължава на същото място до сряда от 11.00 часа.

Днес продължават и прожекциите от кинолекторията "Джазови мотиви в българското кино" с водещ Цветомир Цанков. Ще бъдат излъчени филмите "Шивачки" - 2007, реж. Людмил Тодоров, муз. Антони Дончев; "Врабците през октомври" - 2006, реж. Анри Кулев, муз. Любомир Денев. Началото е от 18.30 ч. в залата на Радио Стара Загора.

За еврейското присъствие и принос в българската музикална среда разказва изложбата "С ускорен ритъм", която се открива в библиотека "З. Княжески" от 17.00 ч. на 11 юни. Експозицията е на къщата-музей "Панчо Владигеров".

Входът за всички събития е безплатен. Проявите са част от предварителната програма на фестивала "Джаз форум Стара Загора", който започва на 12 юни.

"Джаз форум Стара Загора" се организира от община Стара Загора с изключителната подкрепа на "Контур Глобал" и фондация "Америка за България".

Още - на:

http://jazzforumsz.com/jazzforum/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички