Запомнящ се финал на Властелинът на ефира в Пловдив


Запомнящ се финал на Властелинът на ефира в Пловдив

3611

Площадът пред кметството в Пловдив се оказа тесен за хората, които се събраха да аплодират финалния концерт от националното турне за 80-годишната на Българското национално радио "Властелинът на ефира" в събота вечерта.

Виртуозите от Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев превърнаха сцена "Копчетата" в Града под тепетата в най-желаното място за забавление. Солисти на концерта бяха любимците на публиката Йорданка Христова, Маргарита Хранова и Васил Петров. Те не само заплениха жителите и гостите на Европейската столица на културата за 2019 година с прочувствените си и емоционални изпълнения, но и не отказаха на никого да се снима с тях. "Ние сме БНР, което е истина, професионализъм и достоверност, и пеем за вас", каза Йорданка Христова и това се превърна в лайт-мотив на събитието.

Препълненият площад и част от пешеходната зона около концерта са доказателство, че Българското национално радио е със запазено място в сърцата на българите от всички поколения и е изградило безрезервно доверие с предаванията през 80-годишната си история като обществена медия.

Всички посетители имаха възможност да се включат в специалната игра за голямата награда, която рожденикът ще връчи на един от гостите на турнето на 25 януари 2015. Достатъчно беше  да се попълни безплатен талон за участие в томболата за спечелването на пикап Great Wall Steed 5.

Голям интерес предизвика и допитването за "Любимите народни песни и хорá на България", организиран от "Музикална къща БНР" за 80-годишнината. Урната за талоните, чрез които ще се определят 100 образци на автентичния български фолклор - 20 от които ще бъдат издадени в специален диск, се оказа тясна да побере талоните с предпочитанията на хората.

Много от присъстващите включиха мобилните си телефони, за да изпратят есемеси за 1 лев за кампанията на БЧК, подкрепена от БНР, на кратък номер 1466 за пострадалите от наводнения.

Националното турне 80 години БНР "Властелинът на ефира" премина при небивал интерес в два лъча из цялата страна, където има регионални радиостанции. Започна с концерти на Народния оркестър на БНР с диригент Димитър Христов и солисти Янка Рупкина, Валерия Момчилова и Володя Стоянов. Те зарадваха публиката в Благоевград, Видин, София и Шумен.

Вторият лъч на обиколката с Биг Бенда и Маргарита Хранова, Йорданка Христова и Васил Петров мина през София, Варна, Созопол, Бургас, Стара Загора и завърши в Пловдив.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички