DNB доайените от Metalheadz в София за своята 20-годишнина


DNB доайените от Metalheadz в София за своята 20-годишнина

3975

Артисти от превърналия се в жива легенда лейбъл за дръм и бас музика - Metalheadz, ще гостуват в столичния парти център "4 км" на 11 октомври.

Три от най-влиятелните имена в екипа на Goldie и неговия проект Metalheadz ще водят програмата на среднощната забава, организирана от неуморния екип на H.M.S.U. Публиката ще може да се наслади на селекцията на новозеландеца Dom & Roland, британците Ulterior Motive и американеца Doc Scott.

Събитието е с начален час 22.00.
 
Мнозина смятат Metalheadz за де факто основоположници на жанра дръм-ен-бейс, които дефинират стила и го разграничават от джънгъл течението в ранните години на 90-те. Лейбълът е иницииран от небезизвестния Goldie и стартира с издания от Goldie, Photek, Alex Reece, Dillinja, Ed Rush и др. И до днес е изключително престижно за всеки в областта на дръм и бас музика да се разпише с парче с тази марка. Партито в София е част от празненствата по случай навършването на 20 години от първото официално издание на Metalheadz - сплит с траковете на Doc Scott ("V.I.P. Drumz") и Goldie ("V.I.P. Riders Ghost")

За първи път в България ще гостува американецът Doc Scott, който присъства със своите издания и участия по света още от зората на дръм-ен-бейса. Любопитен факт е, че неговият лейбъл 31 Records също навършва 20 години през 2014. И днес продължава да е  на вълната на модерния дръм-ен-бейс, селектирайки музиката на свежите таланти, сред които Overlook, Reza, Thing, S.P.Y, Nymfo и др.
 
За първи път у нас ще гостуват и Ulterior Motive, чийто албум за Metalheadz - "The Fourth Wall", се очаква този месец като едно от най-съществените събития на световната сцена. Дуото  започва с рилийзи през 2009 и за кратко успява да привлече вниманието на диджеи от целия свят. Издават ексклузивно за два лейбъла - на Tee Bee - Subtitles и на Goldiе - Metalheadz. Подобна референция е достатъчна гаранция за качествена продукция.
 
За трети път на родна земя ще се представи нечовекът с псевдоним Dom & Roland. Доминик Ангас започва с издания още през 1994 и днес е сред всепризнатите майстори на дръм-ен-бейс микса на живо. И при двете си предишни си гостувания в България по покана нa H.M.S.U. той остави публиката в потрес с впечатление, че "по-добро от това не е чувано". Без съмнение феновете от региона очакват отново с нетърпение сета на Dom&Roland.
 
Повече инфо на http://fb.me/hmsu.org

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички