Милчо Левиев открива Пловдивски джаз вечери 2014


Милчо Левиев открива Пловдивски джаз вечери 2014

4069

Десетото юбилейно издание на фестивала "Пловдивски джаз вечери" ще бъде открито с концерт на легендарния Милчо Левиев.

Събитието ще се състои в Дома на културата "Борис Христов" от 19.00 ч. на 9 октомври.

За първи път пред пловдивска публика маестрото ще представи албума си "Song Оf Тhe Clown" (обложката на снимката), реализиран през 2010.

Пиесите в него са своеобразен джазов диалог с театралната музика на ранния Панчо Владигеров, композирана през 20-те години на миналия век за постановки на Макс Райнхарт в Берлин и Виена.

На сцената ще се изявят още няколко именити джаз музиканти: Александър и Константин Владигерови – внуци на Панчо, във вокалните партии - Вики Алмазиду и Петър Салчев, Ицко Финци, Валери Костов, Веселин ВеселиновЕко и Стоян Янкулов.

"Няма ден, в който по някакъв начин да не споменавам Панчо Владигеров!" - споделя Милчо Левиев, който е ученик на великия композитор. - "Театралната му музика разкрива един богат и неизследван свят, който звучи джазово и модерно, изненадващо и провокиращо. А като вземем под внимание факта, че тази музика е писана преди век, добиваме представа за гениалния размах, с който Панчо е творил".

"Song Оf Тhe Clown" включва в себе си няколко вида изкуства: джазова и симфонична музика, поезия, театър. Само музикант от ранга на Милчо Левиев може да си позволи да претвори и доразвие идеите, заложени в театралната музика на Владигеров, като ги пречупи през философията на джаза. С присъщата си виртуозност при боравенето с целия арсенал от тембри и нюанси на звука Левиев дава воля на богатата си творческа фантазия и вдъхновение, за да постигне онези деликатни състояния, настроения, образи и атмосфера, които напомнят за най-съкровените лирични моменти в музиката на импресионистите.

Концертът се реализира от "Камерна сцена Пловдив" и община Пловдив.

Билети – на касата пред общината.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички