Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

От Берлин - с електронна любов!


От Берлин - с електронна любов!

3818

Gernot Bronsert пристига директно от меката на електронната музика – Берлин,  да разбуни зимните духове в София с уникалните си аудио експерименти.

Гостът ще излeзе на сцената в студио "Орфей" на 24 януари, за да представи най-актуалния диджейски сет на електронните проекти Modeselektor и Moderat.

Билети за специалния сет, част от популярната платформа Ballantine’s My Beat, се продават на цена 20 лв. в магазин "Яко" (ул. "Граф Игнатиев" 43) или с резервация на 0886 333367/ и на цена 25 лв. онлайн или в мрежата на Eventim.bg.

Gernot Bronsert и Sebastian Szary са основните виновници имената  Modeselektor и Moderat да се превърнат в синоними на необясним хаос от звуци, смесени така, че да те вдигат на крака в миг. Основана малко след разрушаването на Берлинската стена, Modeselektor и до днес олицетворява духа на свободна, дори анархична Източна Германия, с музиката си, която -  неметафорично казано, е революционна. Странната смесица от глич, електро хаус, хип-хоп, грайм, дъбстеп, техно и какво ли още не кара музикалните журналисти да започнат да си измислят нови термини, с които да се опитат да опишат звуците на източните берлинчани. "Щастлив метъл", "психиделично електро", "отровен рап“ и други подобни абсурдни определения доказват, че при Modeselektor "грешката винаги е вярна". Самите те винаги са бягали от всякакви стилови определения и клишета, които определено не са им били необходими да завладеят електронната сцена през последните 20 години.

Възходът на бандата започва през 2001, когато берлинчаните срещат Ellen Allien, с която светкавично бързо подписват за най-емблематичния техно лейбъл в света, а именно BPitch Control. Последвалите редица сингли, EР-та, ремикси и различни колаборации бързо привличат международното внимание и карат небезивестният Thom Yorke да обяви публично адмирациите си към музиката, която новаторите Modeselektor създават.

След години на интензивни изяви, през 2005 групата най-накрая издава първия си студиен албум "Hello Mom!". Той моментално бива определен като нещо извън нормите на издаваната досега електронна музика и обира овациите и на музикалните критици, и на публиката.

Продължението му идва скоро след това - "Happy Birthday" (2007) също се радва на всеобщ успех. Благодарение на него, през 2008 берлничаните печелят награда в категорията за най-добър дъбстеп и грайм артист на престижните Beatport Awards. Третият самостоятелен албум - "Monkeytown" (2011), включва колаборации с няколко известни артисти, включително и любимия им Thom Yorke.

Паралелно с всичко това, от 2002-ра насам дуото пише нова електронна музикална история с друг от тяхната порода – електронният продуцент Apparat, с когото създават музикалния проект Moderat. Последната продукция на съвместната им колаборация е от миналата година – албумът, озаглавен II.
Смесицата от енергичните бас удари на Modeselektor и по-тъмната, бавна и енигматична музика на Apparat превръща продукцията им в перфектна синергия от звуци, осигуряващи динамично музикално преживяване, което всеки електронен фен е длъжен "да си причини", уверяват организаторите EventEase.

Събитието във Facebook на:
https://www.facebook.com/events/476552825815948/?context=create&previousaction=create&source=49&sid_create=1489480819

Видеолинкове от изпълнения на живо:

https://www.youtube.com/watch?v=yJiteong9gM
https://www.youtube.com/watch?v=9QHL6GzfnMA

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички