Аllochiria представя първия си албум у нас


Аllochiria представя първия си албум у нас

3850

Гръцката група Аllochiria пристига по покана на The Other Side за изява в столичния Bar Zar на 29 март, неделя, част от първото ѝ европейско турне.

В събитието по случай 15-годишнината на The Other Side ще участват още берлинската пост-рок/пост-дуум банда Ryvulet и българската блек метъл формация Dimholt.

Събитието във Фейсбук://www.facebook.com/events/867080320010851

Началният час е 20.00 (вратите на клуба отварят в 19.00 ч.), а входът на място ще бъде 12 лева. Организаторите пуснаха 25 промоционални билета на цена 10 лева в мрежата на eTicketsMall (http://www.eticketsmall.com) до изчерпване на количеството.

Аllochiria е пост-слъдж група, сформирана през 2008. Едноименното ѝ EP излиза през 2010. През януари 2014 атиняните сами издават своя първи дългосвирещ албум, озаглавен "Omonoia". ("мир" на гръцки, но също така това е наименованието на централния площад в Атина). Бандата е свирила на много концерти в различни гръцки градове.

Албумът "Omonoia" може да бъде чут на http://allochiria.bandcamp.com

Аllochiria са свирили с Junbluth и Lentic Waters в Атина през април 2014 и с Dеaven през май същата година. Те се представиха с голям успех на Rockstadt Extreme Music Festival в Ръшнов, Румъния, през август 2014, получавайки множество положителни оценки. В момента групата организира своето първо европейско турне тази пролет, като част от него е датата в Bar Zar  (улица "Цар Самуил" 50). Музиката на гърците често е сравнявана с тази на Neurosis, Isis, Amenra и Cult Of Luna. Tекстовете са на теми, свързани с човешките отношения в обществото, корупцията, която определя човека в модерния свят, суетните борби, болезнена рутина и безумни действия.
http://allochiriatheband.tumblr.com/

Рецензии за "Omonoia":

•Тази банда със сигурност има свой уникален начин за правене на песни и повишаване на настроението.
http://www.cvltnation.com/allochiria-omonoia-review-stream/

• "Omonoia" е многослоен шедьовър, комбиниращ грубата сила на металните утайки, закалени с психеделични звуци, ръководени от калейдоскоп от инструментални ефекти.
http://exclaim.ca/Reviews/Metal/allochiria-omonoia

• Невероятно е като си помислим, че това е първият албум на Allochiria. "Omonoia" е зрял и завладяващ. Неговите широкообхватни атмосфери доставят богати преживявания. Добър пост метъл и музика, които като цяло успяват да пренесат слушателя в друг свят. Албумът прави точно това.
http://www.avenoctum.com/2014/03/allochiria-omonoia-sr/

За Ryvulet
Да предприемеш нещо като пътешествие през безкрайните ландшафти – да пътуваш сам през мистериозни долини, следвайки гневните реки към огромните планини. Може би тези думи ще ви напомнят за пост-рок групата на съседа ви? Julien (ударни), Philipp (китара), Vinc (китара) и Bennet (бас) поемат в друга посока: целият път е проучен в обратно направление, всеки детайл на маршрута се потапя в тъмната маса на забравата. Минималистични и спокойни ембиънт пасажи, вървят ръка за ръка с мрачни и тежки рифове. Тези елементи идват заедно и създават мрачна атмосфера.

http://ryvulet.bandcamp.com
https://www.facebook.com/ryvulet

За Dimholt

Групата е създадена през 2003., а в настоящия си състав е от 2007: Woundheir – вокали, Асен – китари, Румен – китари, Явор – бас и Станимир – барабани. През 2014 излезе дебютният им албум "Liberation Funeral", момчетата направиха минитурне с Vrani Volosa и The Revenge Project в Румъния, бяха съпорт на Rotting Christ в София.

Албумът "Liberation Funeral" може да бъде чут на:
http://dimholt.bandcamp.com/album/liberation-funeral

https://www.facebook.com/dimholt.official
http://dimholt.bandcamp.com

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички