Международната Red Bull Music Academy отваря и в България


Международната Red Bull Music Academy отваря и в България

3955

Музикалната академия на Red Bull (RBMA) отново гостува в България - този път със специалното участие на авангардния соулфул пианист, композитор, диджей, бийтмейкър и продуцент Mark de Clive-Lowe (MdCL).

Събитието ще се състои на 5 февруари в клуб "Терминал 1" в две части:

18.00 ч. - Session & Workshop (с покани и записване) с Марк де Клайв-Лов, сочен за наследник на вездесъщия Куинси Джоунс (Quincy Jones), смесвайки науката за правене на бийтове с приливите и отливите на джаза.

Ако смятате, че това събитие е за вас, моля, попълнете информацията на следния линк http://bit.ly/1BaGVx7 до 2 февруари и ще ви изпратим мейл с потвърждение, анонсираха организаторите.

22.00 ч. - диджейски сет на живо и парти с Марк де Клайв-Лов @MdCL и Рут Колева. Импровизации на ударни инструменти: Васил Вутев.

Вход свободен до запълване на клуба.

Музикалната академия на Red Bull e серия от музикални уъркшопи и фестивали, обикаляща целия свят: платформа за различните и прогресивни артисти в съвременната музикална среда. Две групи от 30 избрани продуценти, певци, диджеи, инструменталисти и всички музикални новатори от цял свят се събират за период от две седмици всяка година на различно място. Какво се случва там - звукозаписни сесии, лекции на музикални светила, колаборации и участия в най-добрите градски клубове и музикални зали. Академията стартира през 1998 и оттогава обикаля целия свят. През 2014 RBMA се проведе в Токио, а през 2015 – от 25 октомври до 27 ноември домакин ще е Париж.

ВАЖНО: Музикантите имат възможност да подадат своите кандидатури онлайн до 4 март на http://apply.redbullmusicacademy.com. По време на сесията и уъркшопа ще получат Application CD, който ще им помогне за попълването на информацията.

За Mark de Clive-Lowe:
http://www.MdCL.tv/
Facebook fan page: Mark de Clive-Lowe:
https://soundcloud.com/mashibeats

Формиран от двойнствеността на японско-новозеландския си произход, запален да свири пиано още от 4-годишна възраст, вроденият талант на този мултинационален феномен взривява музикалните сцени от Нова Зеландия до САЩ, Великобритания, Европа, Азия, Карибите и Африка. Марк де Клайв-Лов е един от най-иновативните продуценти и изпълнители на живо, артист,  композитор, пианист, изпълнител, ремиксатор на живо и музикален преподавател в световен мащаб. Изключителните умения на Марк са подчертани от рядка звукова чувствителност – той е професионален музикант, "посял" своите семена в джаза. Музиката му днес вече не познава граници и жанрови ограничения. При уникалните си изпълнения на живо използва дръм машини, кийборди и ефекти. Крайният резултат са създадени на момента импровизирани ремикси.

Това негово умение допринася за над 300 издадени записа, работейки с широк кръг артисти от ранга на Jill Scott, Jody Watley, Leon Ware (Marvin Gaye /Michael Jackson /Maxwell), Masters At Work, Sandra St. Victor (The Family Stand /Chaka Khan), DJ Spinna и много други.

Базиран в Лос Анджелис към днешна дата, след цяло десетилетие на лондонската ъндърграунд клубна култура, Марк де Клайв-Лов издаде номинирания в 4 категории "Грами" нов албум "Church" в каталога на собствения му звукозаписен лейбъл Mashibeats /Ropeadope - въз основа на наложените и всепризнати клубни вечери със същото име. Това е и последната музикална стъпка в еволюцията на MdCL, която затвърждава неговата репутация на клубен музикант, използващ прогресив соул и ърбън алтърнатив джаз, ремиксирани на живо с електроника и органика.

"Cъвременно напомняне, че някои от най-великите продуценти - в унисон с одобрението на Quincy и Stepney, са едновременно знакови музиканти, както и изследователи на звука". (Cписание Echoes)

За Рут Колева:
www.ruthkoleva.com
https://soundcloud.com/ruthkoleva

За допълнителни въпроси: rbmabulgaria@gmail.com

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/1534489060167341/?fref=ts

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички