Кой спечели ДВОЕН пропуск за Asian Dub Foundation


Кой спечели ДВОЕН пропуск за Asian Dub Foundation

3548

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши!

Предложението и този път бе от нашите приятели Event Zone, по чиято покана у нас пристига Asian Dub Foundation Sound System. Както е известно, проектът ще се изяви в столичния клуб Mixtape 5 от 22.00 ч. на 26 февруари, четвъртък.

Двама от вас получиха уникалния шанс да се се сдобият с билет за ДВАМА. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Как се казва най-новият албум на Asian Dub Foundation?

Вярното е: "Тhe Signal And The Noise"

Честито на Виктор Димов и Веселина Алексиева.

Jon Pandit, Aktar, LSK и Sonny Green идват във формат Sound System да  представят както всичките си класики, така и изцяло актуални парчета от  последния албум "Тhe Signal And The Noise".

Саундът на формацията е наистина уникален микс от рага, джънгъл, електроника, рок, бенгали дъб, хип-хоп, пънк, азиатски мелодии, реге, дръм-ен-бейс, брейк бийт, авангардни джазови теми и какво ли още не.

Вече 20 години Asian Dub Foundation заема средно положение в музикалната индустрия. Хем е от нея, като същевременно се стреми - и съумява, да стои далеч от типичните представители на всемогъщия шоубизнес. ADF е не банда, не е тайфа, а общност, която успя да изнесе нематериалното си звучене на една толкова ритмизирана и динамична плоскост, че цялостният ефект да изстреля меломана - минимум до стратосферата, с персонален пример и чисто човешко отношение.

Историята на състава започва като част от борбата с расизма и утвърждаването на индийските музиканти, които живеят във Великобритания. Автентични и независими, артистите имат ясна представа за целта и обвързаността на звученето си. И социалната насоченост при тях не е поза - това е жизненото им кредо, заради което определено отказват да правят компромиси за сметка на комерсиален успех. Въпреки че групата все пак достигна до мейнстрийм ефира и до концертите по стадионите в съпорт за банди от класата на Праймъл Скрийм, Бийсти Бойс и Рейдж Агейнст Дъ Машийн, което само по себе си е почти немислимо за една формация с азиатски произход.

"По-голямата част от музикантите се интересуват само от парите, но на адски много групи им пука и от творческия аспект на изкуството", обяснява титанът Доктор Бас. "Освен че искат да спечелят пари, артистите желаят и да бъдат признати заради творбите си. Да участваш в състав е като всяка друга работа – трябва да умееш да си изкарваш хляба. Едновременно с това, като музиканти сме и членове на обществото. Всеки от нас има своето мнение за света и как би искал да го промени. Тези, които просто искат да влязат в чартовете, най-често не изказват мнението си. По-голямата част от парчетата в класациите са направени специално, за да влязат там. В днешни дни малцина попадат в чартовете, без да са го предвиждали", коментира той. А дали все още ли се виждат като част от така наречената азиатска ъндърграунд сцена?

"Определението "азиатски" е като двуостър меч. От една страна е хубаво, че хората отчитат наличието на нещо като азиатска сцена, и че тя има дълбоки корени. Едновременно с това си мисля, че подобно определение ти отрязва пътищата точно толкова, колкото те тласка напред. Ние вече сме преминали границата и дори няма нужда да говорим за кросоувър. Да добавиш звученето на табла към своя албум и да си мислиш, че по този начин правиш специално изявление – това време отмина, пък и по-добре, според мен. Което означава, че азиатското присъствие е такава част от Великобритания, че вече няма какво толкова да кажеш за него", не крие китаристът Чандрасоник, обяснявайки защо усилията, които години наред те и много други активисти хвърляха да направят британското общество по-толерантно към частите от него с по-тъмен пигмент на кожата, успяха.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички