Ринги ринги рае за десерт на Бразобразие 2015


Ринги ринги рае за десерт на Бразобразие 2015

4064

Третата фестивална вечер на " Бразобразие" разкърши присъстващите в Sofia Live Club с много брас, цигански ритми и разгорещени танци.

В 23.00 часа клубът беше препълнен и публиката очакваше Рулу и оркестър Зуралия. Румънската банда, която е за първи път на българска сцена, още с появата си успя да заваладее сърцата на присъстващите. Шареният брас оркестър излезе с танци и с взривоопасно предизвикателна вокалистка. Цигански ритми от Балканите се сляха ведно и публиката се разтанцува заедно с музикантите.

Като по традиция, едно от първите парчета беше на Горан Брегович, а именно "Ringi Ringi Rae", последвано от известната циганска песен "Opa cupa"."Cheje Shukarije" вокалистката посвети на всички жени от публиката и те и се отблагодариха с бурни аплодисменти и танци.

На "Свети Георги" цялото заведение запя заедно с оркестъра. Атмосферата се нажежаваше все повече. Водачът на бандата Рулу напусна сцената, свирейки със своята запленяваща флейта, но феновете го върнаха отново в светлината на прожекторите. Прозвуча популярната пиеса "Europа", след която последваха две истински изненади. Първата - изключителна прерабoтка на така популярната  "Wiggile" на Джейсън Деруло, записана със специалното участие Снууп Дог, и  оригинално-циганската интерпетация на вселенския хит "Gangnam Style".

Румънско-циганските ритми продължиха и с "Калинка мая", "Ochi Сhyornye" и израелската фолклорна песен "Hava Nagila". На "Gimme Hope, Joanna" на Еди Грант, цялата брас секция на оркестъра се пусна из публиката и беше посрещната радушно с викове и луди танци. Хората почти забравиха, че предстоят още едни гости.

Вили Стоянов беше извикан от оркестъра за пореден път на сцената да обещае, че следващия път ще се присъедини към тях. Зуралия оркестър беше изпратен с бурни аплодисменти малко преди 1 часа, а публиката имаше само двайсетина минутки да се зареди с по питие преди следващата банда.

Fanfare Ciocarlia, вече добре позната на българската публика духова формация, излезе час след полунащ. Изцяло съставеният от брас и ударни инструменти бенд доказа, че всяка песен може да бъде балкански ритмизирана. Румънците представиха джаз стандартите "Caravan" и "Summertime", основната тема на "Пинко Розовата пантера" и рок класиката на Steppenwolf "Born Тo Be Wild". Публиката се беше сгъстила пред сцената, припяваше заедно с изпълнителите и приветстваше всеки следващ такт с радостни възгласи.

Наелектризиращ завършек на четвъртото зимно "Бразобразие".

Очакваме с нетърпение следващото му издание, а и поредните изненади, които са ни приготвили от Брас асоциация.

А до тогава (не съвсем тихичко) ще скандираме: искаме още, хайде пак от това освобождаване на духа на забавлението и на радостта от живота!

Снимки на Ива Иванова- Фреди - в секцията "Галерия"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички