Докога, Маргарито?


Докога, Маргарито?

4929

"Докога, Маргарито?" е заглавието на новия албум на Маргарита Хранова, който излезе в каталога на "БГ Мюзик Къмпъни" навръх 8 март.

Дискът ще бъде представен в в Sofia Live Club от 19.00 ч. на 10 март, вторник. В премиерата ще вземат участие Кристина Димитрова, Орлин Горанов, Роси Кирилова, Йордан Караджов, Христо Кидиков и други артисти на компанията.

Другата изненада от музикалната икона е появата на илюстрованата ѝ биография. Вместо да разказва за себе си мемоарно, певицата показва своя десетилетен творчески път в снимки. Идеята и реализацията на книгата "Минутите, които разпилях с любов" е на журналиста Иван Георгиев.

Заглавието на албума идва от пилотната песен по стихове на Маргарита Петкова. Именно затова поетесата оставя послание към почитателите на Маргото, публикувано в книжката към диска. Изпълненията, които намират място в новата продукция на Хранова, са записани през последните две години. Някои от тях са печелили призови места на фестивалите в България. Включени са и нови композиции на млади автори, които Марги не познава лично. Те се свързват с певицата по интернет и ѝ предлагат демоверсии - така се раждат няколко много красиви мелодии.

Маргарита Хранова обича да работи с млади автори на песни, затова и повечето парчета са на Милен Македонски, Вили Чаушев, Горан Калинов, Иван Кръстев и Атанас Димов. Сред утвърдените имена на композитори и текстописци са тези на Красимир Гюлмезов, Александър Петров, Камен Драндийски, Матей Стоянов, Валентин Пензов, Любомир Дамянов, Огнян Георгиев и др. Интересна е срещата с хитмейкъра на много поп-фолк песни Калин Димитров, който ѝ подарява песента "Подари ми лято" (по стихове на продуцента от bТV Емил Дилчев),   спечелила награда на фестивала "София пее" - това е първия му приз на поп фестивал. Почит в проекта е отдадена на композитора Найден Андреев, който преди смъртта си прави нов аранжимент със симфонично звучене на емблематичната балада "Устрем", а също така поверява на вокалистката песен от мюзикъл, наречена "Сто жени".

С осъвременени версии в актуалната продукция на голямата Маргарита Хранова присъстват и едни от най-любимите песни в нейния репертоар -  "Оставаме", "Песен за моя син" и "Се ла ви".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички