Авеню със серия концерти из България


Авеню със серия концерти из България

4033

Емблематичният за българската музикална сцена дует Авеню започна 2015 с отбелязване на 20-та годишнина от издаването на дебютния албум "Въпроси", представяне на новия  сингъл "Безвремие" и последвалото го успешно видео.

Заедно с това Боби и Заки обявиха, че стартират поредица концерти из най-големите български градове. Планът им включва 12 камерни изпълнения, първото от които в Бургас на 14 март. За срещите с родната публика Авеню търсят емблематични места, които имат своя история и характерна атмосфера. Именно затова избират Бургаската опера като начало на музикалната приказка. "Нашата музика не предразполага към големи зали и многобройна публика или пък клубове. Концертите ни ще бъдат по-скоро камерни и интимни, в уютни зали, където всеки един човек да може да вижда, да чува и да се радва на изживяването. Ще наблегнем много на качествения звук и изчистената визия" е аргументът на Заки, който е убеден, че локацията зарежда по особен начин както изпълнителите, така и публиката.

През април дуетът ще се отправи към Пловдив. Музикантите възнамеряват да приключат обиколката към края на годината в София, която ще бъде "черешката на тортата" в бутиковото турне. "Винаги сме усещали липсата на жив контакт с публиката и още от времето, когато работехме по сборния албум "Антология", със Заки разменихме мисли, че би било много хубаво отново да направим концерт. Не сме го правили от много отдавна и сме истински развълнувани!", коментира зараждането на идеята Боби Иванчев.  

Музикален директор и програминг на концертите ще бъде Васил Иванов от група  Едит, който е и автор на аранжимента на новата песен "Безвремие". Ще участват и музикантите Стефан Попов – барабани, Юлиян Янев – пиано и клавирни, Щирион Пилидов – китари. Беквокалите са поверени на Христина Нейкова и звездите от втория сезон на Х Фактор Теодора Цончева и Нелина Георгиева.

Боби Иванчев и Заки Соколов са от най-популярните имена в българската поп музика. Издават дебютния си албум "Въпроси" през 1995 и песните "Бягство", "Живели ли сме някога преди" и "Деца на нощта" завладяват българския ефир веднага след излизането си. Следват още три албума – "Лабиринт" (1997), "Ремкси" (1999) и "Авеню" (2002).

През 2009 излиза "Антология", събрала най-доброто от дуета и включваща и новата песен "Завръщане".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички