Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Печенката и Крисия на една сцена с Фортисимо клас


Печенката и Крисия на една сцена с Фортисимо клас

4224

Концертите на "Фортисимо клас" продължават в страната.

След София, където гост беше Владимир АмповГрафа, проектът на Хари Ешкенази се отправя към Разград (14 април), Пловдив (15 април) и Русе (17 април).

Програмата се провежда за пета поредна година в часовете по музика на паралелки от 4-ти клас, по време на които професионални класически музиканти запознават децата с 9-те основни симфонични инструмента - цигулка, виолончело, контрабас и китара, флейта и кларинет (обой), валдхорна (фагот) и тромпет, барабани.

През тази учебна година Хари Ешкенази и екипът му посети 30 училища в  София, Пловдив, Русе, Разград и Благоевград и се срещна с над 2 800 деца. В Разград концертът ще се проведе в Драматичния театър, където на една сцена ще се качат музикантите от Разградската филхармония, дирижирани от Максим Ешкенази (на снимката до Печенката). Там специален гост ще бъде талантливата млада звезда – Крисия, а водещ ще е Виктор Николаев. "Много ни е важна срещата с децата, която се случва през цялата година и специално за тях правим тези концерти, за да видят и чуят класическата музика на живо. За много от тях това е първият класически концерт, а нашата цел е да не им е последният", споделя маестро Максим Ешкенази.

В Пловдив и Русе специален гост ще бъде Печенката. Под тепетата ще свирят музикантите от държавна опера "Пловдив", водещ ще е Ана Цолова, а Сашо Сано ще изяви като водещ в Русе. Двата концерта отново са под диригентската палка на Максим Ешкенази. "С тези концерти слагаме край на петата ни поредна година. Предстои концерт през май в Благоевград. Изключително сме доволни, че много училища сами започнаха да ни търсят, виждайки какво се случва с програмата и най-вече как реагират децата и техните родители. Горди сме, че променяме представата за класическата музика, но нищо от това нямаше да е възможно без подкрепата на фондация "Америка за България", разказва директорът на програмата Хари Ешкенази.

"Фортисимо клас" е дъщерна програма на семейство "Фортисимо", създадено от маестро Максим Ешкенази и фондация "Америка за България".

Семейството включва три програми - "Фортисимо фест" (националнен фестивал с концерти на открито), "Фортисимо клас" (образователна програма за деца от 4-ти клас) и "Фортисимо фамилия" (образователни концерти за цялото семейство).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички