Японците Mono ще свирят за първи път в България


Японците Mono ще свирят за първи път в България

5479

Японските експериментатори Mono ще свирят за първи път в България по покана на Rawk'N'Roll.

Концертът е в голямата зала на столичния клуб Mixtape 5 на 18 април, а специален гост е виолончелистката Alison Chesley, позната с артистичния псевдоним Helen Money.

Музиката на групата често е определяна като филмов саундтрак и епична мелодрама, а стиловите етикети варират от пост-рок до шугейз. Саундът на квартета е повлиян от класическата музика, а музикалният размах на бандата често прелива в минимъл и новиейз.

Поетично-меланхолични, албумите на Mono са красиви инструментални пътешествия, на живо японците са неудържимо интензивни и енергични. Гостите ще се изявят у нас в откъс от турнето си The Last Dawn/Rays Оf Darkness, по името на двата им албума от миналата година - записани паралелно, но с различна, макар и допълваща се концепция.

Част от акустичното рок дуо Verbow навремето, днес Helen Money свири на прокарано през усилватели виолончело - агресивна и впечатляваща музика. То звучи в  албуми на Mono, Anthrax и Russian Circles. Дамата е била на турнета с Earth, Shellac, Portishead и Joe Lally от Fugazi.

Билетите за концерта се продават в мрежата на Eventim по 25 лева, а в деня на събитието и на входа на клуба ще се продават по 30 лева.

Събитието във Facebook:
https://www.facebook.com/events/522184797910420/

Mono в Soundcloud:
https://soundcloud.com/monoofjapan

Helen Money live in Cleveland:
https://www.youtube.com/watch?v=2mBqV5YBx1s

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички