Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Български таланти превземат Турция


Български таланти превземат Турция

3714

Петзвезденият  фестивал "Арт Мастърс" ще събере талантливи танцьори от България и партньорските ѝ държави за четвърти път в Турция, като тази година домакин ще бъде живописният курорт Алания.

Събитието ще представи нашата култура, фолклор, музика и танци от 26 април до 1 май. Организатор е сдружение "Арт фестивалс", а в проявата традиционно участват няколкостотин български танцьори от различни градове на страната. Облечени в народни носии, те развяват българския флаг в центъра на големите  курорти, които по това време на годината вече са пълни с туристи от цял свят. За участие в предстоящото издание на фестивала са поканени и групи от чужбина. Топлото пролетно слънце в гостоприемна Турция, прохладното море и луксозните условия в турските курорти правят изживяването незабравимо за всеки, който веднъж е взел участие в него.

Организаторите са се постарали да осигурят уникални забавления за участниците, които ще могат да се радват на топлите плажове, да се разходят с яхта в морето, да се гмуркат под вода, както и да разгледат историческите забележителности в близост до петзведния курорт.

Фестивалната програма предвижда дефиле и концерт в центъра на Алания, голям концерт в туристическия комплекс, уъркшоп, по време на който всеки от участниците ще научи останалите на танци и хора̀ от своя репертоар. Ще има и семинар по танци, в който лектор ще бъде популярен турски хореограф, участвал в най-големите световни шоу програми. За представянето си всеки от участниците ще получи отличие.

Амбицията на организаторите е четвъртото поред издание на "Арт мастърс" да бъде най-мащабното досега, а програмата обещава да бъде атрактивна и наситена със събития и емоции. Както MySound.bg нееднократно писа, фестивалът популяризира българската култура зад граница и дава възможности за културен обмен между танцьори от различни български формации и техни колеги от чужбина, създава приятелства и партньорства между хората, обединени от любовта си към танца и към изкуството, а и възможност за изява на талантливи изпълнители на професионална сцена пред публика от цял свят в големите турски курорти.

"Емоцията по време на фестивала е уникална и който веднъж е дошъл тук, се връща отново", уверяват участници в събитието. Именно заради това голямото семейство на "Арт Мастърс" нараства всяка година с нови и нови приятели от цяла България, а вече и от чужбина.

Видеоклип за фестивала:

https://www.youtube.com/watch?v=PPoqwGUBVIU

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички