Суинг и рок ще разтърсят зала България: In The Mood тази сряда


Суинг и рок ще разтърсят зала България: In The Mood тази сряда

3440

Столичната зала "България" ще бъде оживена от суинг танци в програмата "Пиано и джаз" на Оркестъра на Класик FM радио с популярни пиеси от златните години на джаза.

Както е известно, финалното събитие за сезона от цикъла "Музиката на Америка", представен от агенция "Кантус Фирмус" и фондация "Америка за България", е от 19.30 ч. на 13 май.   

По-възрастните столичани още помнят, че в миналото зала "България" се е ползвала и като място за танци. Столовете за публиката са се прибирали покрай стените и под звуците на оркестъра са били изпълнявани модерните за тогава танци. С лека закачка към тази отминала практика, Оркестърът на Класик FM радио ще представи някои от най-големите хитове от 30-те и 40-те години на миналия век - епохата на суинга. Пиеси като "In The Mood", "Moonlight Serenade", "Sing, Sing, Sing" и "Begin The Beguinе", изпълнявани от оркестрите на Глен Милър, Бени Гудман и Арти Шоу, ще припомнят на публиката великолепието на тази музика. За пълно потапяне в атмосферата, организаторите са поканили и три танцови двойки от трупата на Нешка Робева - National Art, които ще покажат професионално изпълнение на класическия суинг и рок-ен-рол. Оркестърът на Класик FM радио ще се трансформира до биг бенд под диригентската палка на Франсиско Ноя – един от големите специалисти за оркестрови джаз програми в САЩ. Ноя е преподавател в колежа "Бъркли" в Бостън и дирижира с голям успех прочутия оркестър Boston Pops през декември 2014.

Има и още една атракция за публиката – гостуването на пианиста Марио Пармисано (на снимката), който от 1993 свири с Ал Ди Меола. Той ще представи своя аранжимент на уникалния цикъл "Годишните времена на Буенос Айрес" ("4 Seasons Of Buenos Aires") от Астор Пиацола. Виртуозът си е партнирал и с други големи имена на джаза като Чик Кърия, Хърби Хенкок, Стив Гад, Джон Патитучи, Питър Ърскин, Антъни Джексън, Пино Паладино, Ману Каче и други.

Участвал е в над 2000 концерта по целия свят.  

Ограничено количество билети на цени от 15 до 40 лв. са в продажба на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България".

Работно време на касата: понеделник – петък – 9.30-13.30 ч.; 15.00-19.00 ч., продажба онлайн на www.ticketsbg.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички