Лукас Маскиано с минитурне в България


Лукас Маскиано с минитурне в България

4001

Лукас Маскиано (Lucas Masciano), един от най-популярните испаноговорящи музиканти, пристига за акустични концерти в София, Созопол и Калофер.

Изявите на родения в Аржентина изпълнител у нас са в столичния клуб Студио 5 на 28 май, в Созопол - в рамките на фестивала "Созополис" (2 юни) и в Калофер на благотворителния концерт "Блян от звезди" (6 юни).

Любимецът на испанската интелигенция ще представи пред родните меломани както най-значимото от кариерата си дотук, така и пиеси от своя актуален албум "От Париж до Трансилвания".

Лукас Маскиано е гуруто сред плеядата испаноговорящи музиканти, притежаващи невероятна харизма. Роден е на 18 ноември 1977. Започва да свири и композира на 8 години. Става особено популярен сред ценителите в Испания през 2001, когато емигрира в Барселона, където живее до днес. Има 8 диска с авторска музика, последният от които - "От Париж до Трансилвания", е новаторски проект, излязъл този април и отбелязал най-високите продажби на музикалния пазар в Испания.

Дискът е записан с участието на срещнати от бандата на Лукас Маскиано по време на турнето му от Париж до Трансилвания през миналата година. Продуцент е друг известен испански музикант - Пако Зарате, с когото Лукас пее и свири от години. Изпълнителят е направил хиляди концерти в Испания, Европа, Латинска Америка и Индия. Типичното за него е, че много обича камерните изпълнения и работи за тях със специално вдъхновение. Музикалните му търсения определено са в различни стилове, но творбите му винаги носят печата на неподражаема свежест и позитивизъм. И, макар че често казва – "аз съм доста депресивен тип", той е от музикантите, вярващи, че хората на изкуството трябва да споделят с публиката своето вдъхновение, а не кошмарите си.

Както MySound.bg вече писа, Маскиано бе на своето първо турне в България през 2014, което пожъна огромен успех и спечели много нови приятели и почитатели. То обхвана няколко големи града, сред които София, Пловдив и Бургас. Той и Пако Зарате бяха специални гости на есенното издание на авторитетния Салон на изкуствата в Поморие. По време на турнето бе представен и филмът на режисьора Анна Мельова и оператора Лъчезар Петров  - "Лукас Маскиано между звездите и земята". Лентата потапя зрителите в изключително динамична и драматична лична история, като я облича в музика и я изпълва с философията на един талантлив творец. Харизматичен, провокативен и тайнствен, срещата с него предизвиква хората да погледнат към звездите и определено не познава безразличието.

Гостът е убеден, че музиката е най-добрия мост между хората и независимо от езиковата бариера, философията и красотата на изпълненията се чувства и разчита от сърцето. Лукас и Пако вярват, че техните песни ще зарадват публиката на балканските страни, а проправеният път ще ги отведе до нови и нови музикални приключения.

http://bnt.bg/part-of-show/turne-na-lukas-maskiano-i-pako-zarate
https://www.youtube.com/watch?v=eoh80_BH2xw&list=PLF8FE22073D5DECAE
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007213488684

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички