И унгарците The Moon Аnd Тhe Night Spirit на Transfiguration


И унгарците The Moon Аnd Тhe Night Spirit на Transfiguration

3562

Унгарската фолклорна формация The Moon Аnd Тhe Night Spirit затваря музикалната програма на първото издание на Transfiguration Festival.

Както MySound.bg вече огласи, то ще се проведе в архитектурния резерват село Долен на 6 и 9 август. Бандата ще излезе на амфитеатралната сцена във втория ден от събитието – 7 август, заедно със smallman - една от най-ярките родни алтърнатив рок групи и с гостите от Гърция Villagers Оf Ioannina City.

Строящият се специално за Transfiguration Festival амфитеатър ще бъде открит на 6 август с изпълненията на Бalkansky с Теодосий Спасов и превърналите се в легенда Исихия, за които това ще бъде първи концерт за последните 10 години. В третия ден (8 август) голямата сцена ще даде изява на популярната в цял свят турска етно гордост Baba Zula, интерпретиращите по уникален начин уърлд и етно мотиви Irfan и Kayno Yesno Slonce. И двете групи ще представят своите чисто нови албуми. Вечерта на 9 август внушителният амфитеатър ще се преобрази в своеобразен киноекран, на който ще се прожектира премиерно пълнометражната версия на документалния филм "Това е България", сниман във Full HD по въздух, земя и вода в продължение на три години..

С оглед на многобройните запитвания за еднодневни билети, организаторите на събитието пуснаха 40 билета, валидни за един фестивален ден по избор от  програмата. Пропуските се продават на цена от 60 лв. в мрежата на Eventim в цялата страна.Освен пълната фестивална програма на двете сцени и достъп до всички лекции, работилници и ателиета, билетите включват места на охраняемите паркинг и къмпинг зони. За да получат своите места, посетителите трябва да регистрират идентификационния номер на билета си на уебсайта на фестивала - www.transfiguration-festival.com.

Пълна програма на малката сцена, работилниците, ателиетата и атракциите ще бъде оповестена съвсем скоро на официалния сайт на фестивала и в медийното пространство.

За присъстващите, желаещи да се потопят в мистиката и красотата на архитектурно-историческия резерват в Долен, ще бъде подготвена специална информативна обиколка на селото, която ще се води на български и английски.

The Moon Аnd Тhe Night Spirit е основана през 2003 от цигуларката, пианистка и вокалистка Ágnes Tóth и китариста Mihály Szabó. В концертния състав на бандата влизат още басистът Gergely Cseh и Gábor Végh на барабани и перкусии. Музиката черпи вдъхновение от старите унгарски приказки и фолклорната традиция на родината им, а групата завършва концепцията си, като сама твори красивия артуърк на своите албуми. До момента има пет, последният от които - "Holdrejtek", излезе миналата година за легендарния немски лейбъл Prophecy Productions. Унгарците са делили сцена с имена като Blackmore’s Night, Corvus Corax, Arcana и Wardruna и са свирили на някои от най-големите готик и средновековни фестивали в Европа и Щатите като Trolls et Legendes (Белгия), Wave-Gotik-Treffen (Германия), Festival Medieval (Германия), Faeriecon (САЩ) и Castlefest (Холандия).

Сред работилниците са роботика от Robotev, интерактивни  от Реактив, основи на звука и музикална продукция от Мелформатор и Иван Шопов, както и фотографски семинар от майстора на екстремната макрофотография Ивайло Петров. Като контрапункт на съвременното ще бъдат представени и демонстрационни ателиета, изградени на специално подготвени за това места, нагледно представящи техники в сферата на традиционната обработка на метал, керамика, изчезващи и забравени стари занаяти и изработка на традиционни инструменти.

В рамките на фестивалните дни в едно от изложбените пространства ще се проведе ротационната експозиция "Минало, настояще, бъдеще", където ще бъдат изложени исторически кадри от архивите на Нaционалния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН), материали от досегашната работа на терен, както и от проучванията и дейностите в рамките на поредицата подготвителни лагери на Transfiguration Festival. Ще бъдат включени и кадри от филмите, заснети на територията на село Долен и община Сатовча като избраният съвсем наскоро любим български филм на родната публика "Време разделно", "Изпитът" и други.

Музика на The Moon Аnd Тhe Night Spirit в YouТube.

Още за The Moon Аnd Тhe Night Spirit – на официалния уебсайт:

http://www.themoonandthenightspirit.com/.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички