Bansko Beat 2015 събра звездите с публиката


Bansko Beat 2015 събра звездите с публиката

3859

Два дни под звездите, до звездите.

Bansko Beat се състоя за първа година през уикенда и доведе на централния площад в Банско Little Dragon и James Arthur. Те обаче съвсем не бяха единствените любимци на публиката. Mo’ Kalamity, Mo’ Horizons и още много други плениха сърцата на банскалии и всички гости на града, които бяха хиляди. Поли Генова бе водеща на фестивала, като направи много повече от това – стана любимата водеща на публиката в тези два дни.

Събитието беше открито от DJ Desy & Mr. Vagabond на 10 юли. Техният проект Soul Weapons Soundsystem подейства притегателно на тези, които го чуха, и те бързо се придвижиха пред сцената. Под жаркото слънце след Деси се изявиха музикантите от Shawn Lee’s Ping Pong Orchestra, които изпълниха класиката "Kiss The Sky", кавъра "Let Me Blow Your Mind" и авторски парчета, комбиниращи чувствен блус и свеж рок.

След това дойде време за Mo’ Kalamity & The Wizards, Руутс реге вибрациите, любовта и чистокръвният дъб, които се лееха от сцената, "удавиха" Банско в емоции.  Вокалистката Mo’ Kalamity се свърза с публиката и сякаш омагьоса присъстващите с мекия си глас. Площадът затанцува и заобича, и не спря до 22.00 ч. Тогава започна сетът на хедлайнърите Little Dragon, впечатлили с разтърсващ звук и безупречно изпълнение на живо. Юкими и компания хвърлиха публиката, която беше дошла от цяла България и най-вече от София, в еуфория. Светлина и звук от друго измерение, това показаха Little Dragon. И завършиха с екзплозия от глас и инструментал.

Вторият ден беше по-дълъг, но не по-малко вълнуващ. Началото бе поставено малко по-късно от предвиденото - в 13.00 ч., от Selector Rossen, който подгря публиката. Нищо обаче не можеше да я подготви за това, което се случи. Момчетата от Nu Ance, последвани от Jeremy?, се оказаха една (не)очаквано добра комбинация. Събота следобед се превърна в тържество на алтърнатива и вълнуващите рифове. Nu Ance изпълниха своите авторски парчета, сред които, разбира се, и своята най-популярна песен "Daylight". Jeremy? бързо събраха почитателите си още с първата дума, която Ерсин произнесе на микрофона. А след това забиха нечовешки. "Fake Fruits" покори площада и влезе в ума и сърцата на още повече хора.

Sensimillianz поеха щафетата и час и половина продължиха реге традицията от предишната вечер. След тях Sam Feldt зае мястото си зад пулта под парещите лъчи на банското слънце, разхлаждайки се с бира. Страхотен сет с кристален саунд предложи актуалният холандски диджей. Може би заради мощния му бас за малко прекъсна тока на площада. Когато тръгна отново, танците продължиха!

Миленита и Mo’ Horizons държаха публиката на крака и в движение. Миленита, заедно с група Футбол и шахмат, пя за Мария, пя и за Банско... Mo’ Horizons, както винаги, запалиха дансинга с бразилските си електро хитове. А публиката танцуваше, после полежа в хамачената градина, за да презареди, след което с бира или сайдер в ръка се върна на площада.

За да посрещне хитовия британец James Arthur. Половин час преди да излезе на сцената, той се срещна с най-големите си фенове бекстейдж. Десетки почитатели го очакваха разтреперани и развълнувани от нереалната среща. Когато той дойде, всички онемяха за секунда. След това обаче не пропусна да прегърне и да се снима с всеки един от дошлите и с усмивка раздаде автографи.

Писъците на хиляди фенове оглушиха Банско и региона в 22.15 ч. на 11 юли, събота. James Arthur (на снимката) предизвика истинска истерия с качването си на сцената на Bansko Beat. Започна с "You’re Nobody Till Somebody Loves You", продължи с "Faded" и стигна до кулминацията с парчетата "Impossible" и "Recovery". Излишно е да се описва еуфорията и радостта на хилядите малки и големи фенове на британската звезда. Те бяха истински и неподправени и пяха с цяло гърло до края.

След концерта много фенове чакаха пред бекстейджа, за да видят отново любимия си певец. И го направиха.

Около час след изпълнението си James напусна фестивала, не пропускайки да се снима с още фенове и да раздаде още автографи.

Снимка: Елица Миланова

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички