Едни от най-добрите драматични филми по TV1000 до края на месеца


Едни от най-добрите драматични филми по TV1000 до края на месеца

4164

TV1000 ще излъчи едни от най-добрите драматични филми до края на месеца.

Премиерите ще се състоят всеки понеделник от 21.30 часа. Началото ще бъде дадено на 7 септември с "Осмата миля", на 14 септември е ред на "Елизабет", "Рей" (21 септември) и "Предел на риска" (28 септември).

В музикалната драма "Осмата миля" рап звездата Еминем (на снимката) изпълнява ролята на Джими Смит, с прякор Би Рабит, който не може да се вземе в ръце и да направи следващата стъпка в кариерата си. Ядосан на своята майка – алкохоличката Стефани (Ким Бейсинджър) и разтревожен за малката си сестра Лили, Рабит излива чувствата си като създава хип-хоп парчета, на които неговите приятели се възхищават и го подтикват да участва в седмичен рап конкурс. Но Рабит се съпротивлява, докато не среща едно момиче - Алекс (Британи Мърфи). В този момент само тя може да му предложи подкрепа и малко надежда, че животът му може да стане по-хубав.

Удостоената с "Оскар" историческа драма "Елизабет" представя Англия през 1554, когато е изпълнена с интриги. Елизабет (Кейт Бланшет) е дъщеря на крал Хенри VIII и Ан Болейн, която на 16 години е лишена от свобода от своята доведена сестра Мери. Но след нейната смърт, едва на 23-годишна възраст, Елизабет е коронована за кралица. Веднага след възкачването ѝ на трона, срещу Елизабет се настройва голяма част от ревностните католици, които правят планове за нейното сваляне и дори убийството ѝ. За да оцелее, Елизабет трябва да се запознае с тайните в своя двор, на бойното поле, в църквата и сред най-приближените до нея. Доминираната от мъжете управляваща класа изглежда има преимущество, но Елизабет използва всички средства, които са необходими, за да запази или да вземе това, което е нейно по право. Възкачването ѝ на престола в крайна сметка води до отхвърляне на любовта и брака, за да я превърне в безспорна кралица - дева. Филмът има "Оскар" за грим, както и шест номинации за най-добър филм, най-добра актриса, операторско майсторство, музика, сценография и костюми.

Биографичната драма "Рей" представя живота на легендарния музикант Рей Чарлз. Въпреки своя скромен произход и загубата на зрението си едва на 6- годишна възраст, Рей Чарлз (Джейми Фокс) се превръща в икона - както в музикалната индустрия, така и по целия свят. Докато филмът разглежда задълбочено проблемите на Рей с наркотиците и жените, основната част от историята представя подробности относно кариерата му. Сред акцентите са неговите 12 награди "Грами" и 11 песни, заели първи места в класациите за ритъм-ен-блус като например "Unchain My Heart", "Hit Тhe Road, Jack" и "Georgia On My Mind".Лентата е удостоена с две награди "Оскар" - за най-добра мъжка роля и най-добър звуков микс.

В "Предел на риска" действието се развива в началото на финансовата криза през 2008. Филмът представя Питър Съливан (Закари Куинто), който е анализатор и инвестиционен посредник. Той разкрива поверителна информация, която лесно може да изложи на риск цялата дейност на фирмата, в която работи. Съливан неволно унищожава живота и кариерата на своите колеги. В рамките на 24 часа той осъзнава, че решенията, които ще вземе, ще окажат въздействие не само върху служителите във фирмата, но също и върху живота на обикновените американци от единия до другия бряг на континента.

Освен хитовите премиери, вечерите от петък до неделя ще са завладяни от рубриката "От страниците до екрана".

В ефира на TV1000 ще бъдат  излъчени някои от най-успешните адаптации на класически заглавия на книги от последните години, сред които "Малки жени", "Гордост и предразсъдъци", "Изкупление", "Талантливият мистър Рипли" и "Студената планина".

Още за продукциите на TV1000 може да откриете на http://tv1000.bg/, както и на Facebоок страницата на канала  https://www.facebook.com/TV1000BG.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички