ТАМ открива своя четвърти сезон с Крах Кистен Оркестра


ТАМ открива своя четвърти сезон с  Крах Кистен Оркестра

3958

Новият - четвърти сезон, ТАМ ще бъде открит с музикален пърформънс на Krachkisten Orchestra (Крах Кистен Оркестра) от Германия.

Събитието ще се състои във Велико Търново от 22.00 ч. на 12 септември, събота.

Оркестърът на Крах Кистен е създаден през 2009 в Хамбург от художничката Тинтин Патроне. Инструментите на групата са 19 квадратни кутии, напомнящи китарни усилватели, изпълнени в стила на Пийт Мондриан, създадени от самата Тинтин. Крах Кистен Оркестър се състои от тези 19 аналогови инструмента, създадени в домашни условия и поверени на приблизително 22 музиканти в различни комбинации. От създаването на оркестъра броят на участниците в ансамбъла постоянно расте поради непрестанното търсене на монофонични звуци, музикални дилетанти и не-музиканти.

Инструментите са вдъхновени от италианския футурист Луиджи Русоло и изобретените от него преди около 100 години Intonarumori. Подобно на неговите инструменти, всяка кутия издава собствен специфичен звук, който може да бъде модифициран чрез копчета и бутони. Звукът на произведената музика превключва между шум, полка, електро и хип-хоп и винаги е в резултат на импровизация. Музикалността не е условие за приемане в ансамбъла – достатъчно е човек да има два показалеца и облекло за джогинг.

Вход свободен.

ТАМ е независимо пространство за културни и социални събития, създадено през декември 2012 от Галин Попов (България) и Виолет Берато (Франция), намиращо се във Велико Търново. ТАМ функционира като отворена сцена за представяне на иновативни културни и артистични форми и практики и представя млади и утвърдени автори от страната и чужбина в богата програма от литературни събития, танцови и театрални спектакли, концерти, дискусии и филмови прожекции.

За повече информация:

Web/ Facebook / YouTube


Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички