Ювиги специални гости на ViolentorY в София


Ювиги специални гости на ViolentorY в София

3593

Както е известно, след повече от година отсъствие от софийската клубна сцена, ViolentorY се завръщат с концерт в клуб Rock It тази неделя, а прогресив метълите Ювиги ще бъдат специални гости на варненската формация.

Освен добре познатите любими песни на ViolentorY и Ювиги, ще прозвучат и две композиции от предстоящия албум на варненци. И двете песни ще бъдат изсвирени за първи път пред публика, а през това време ще бъде представен и първият официален мърчандайз на групата, информират организаторите BGTSC.

Ювиги (на снимката) е прогресив метъл група, чието звучене е енергична смесица от тежък звук и традиционни български мотиви, но в недотам традиционни музикални размери.

От 2006 бандата концертира активно на клубната сцена в София и страната, като не липсват участия и в редица фестивали; има два албума - "Сива пустиня" (2010) и "От първо лице" (2012), както и две DVD издания. В сингъла "681" към последния диск гост-музикант е клавиристът на американските прог ветерани Spock's Beards - Ryo Okumoto, а песни като "Злите езици" и "Сила" бързо печелят популярност и са на особена почит сред родните фенове. През май тази година бандата загатна за новата посока в развитието си с мини албума "Come What May" изцяло на английски език. В официалното представяне на шестте композиции от "Come What May" взеха участие редица добре познати  изпълнители (в това число Митко от ViolentorY) от българската ъндърграунд сцена, което превърна събитието в своеобразен музикален празник.

Момчетата от Ювиги работят активно по следващия си студиен албум.

Програма на неделната вечер:
19.00 часа – Вход за посетители
20.00 часа – Ювиги
21.30 часа – ViolentorY
22.45 часа -  Вероятен край на концерта

Вход: 7 лева.

Официално видео на Ювиги:

https://www.youtube.com/watch?v=XG2aOQArWfk

Официално видео на ViolentorY:

https://www.youtube.com/watch?v=xcZXREUnhI0

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички