Сайкъделик вечер с Craang


Сайкъделик вечер с Craang

3663

Гръцката сайкъделик формация Craang се завръща на родната сцена със съвместен концерт с българската алтърнатив група Soundprophet.

Събитието е в столичния клуб Mixtape 5 от 21.30 ч. този петък, 4 декември. В  предварителни продажби билетите струват 8 лв., на място - 10 лв.

Освен албума "To The Estimated Time Оf The Universe", който гърците представиха на първия си концерт в София и спряха дъха на десетки фенове, ще прозвучат и нови композиции, които досега не са представяни никъде другаде. Soundprophet не остават по-назад, обещавайки също нови парчета с характерния за бандата "пророчески" саунд.

За тези, които не познават групите, ето малко повече информация, въпреки че най-добре силата на музиката им се усеща на живо, обсяняват организаторите от Wrong Concerts.

Гръцката ъндърграунд сцена наистина ни дарява със страхотни групи. Craang са едно от тези златни кюлчета, способни да ни отведат някъде там далеч и заглавието на първия им албум е достатъчно красноречиво -  "To The Estimated Time Of The Universe" - космически трип, състоящ се от четири дълги хеви джема, наситени с много атмосфера. Феновете на Monkey3 ще оценят звука на Craang. Затова, ако искате да си оставите съзнанието да се слива с другите измерения и да бъде буквално смачкано от фъза, заповядайте и споделете момента с нас този петък.

Soundprophet e рок група, oснована в София през 2010. Музикантите са силно повлияни от алтернативната, инди и гръндж сцена, както и от класическия хард и хеви рок. В самото начало бандата взима участие в няколко издания на традиционните фестивални вечери "Сиатъл Найт", където е една от малкото групи, които представят и своя авторска музика. Мрачният интровертен рок, който струи още от първите парчета на бандата, навява препратки към най-добрите години на алтернативната вълна от 90-те.

След изключително силни три години, многобройни клубни и фестивални изяви (включително две издания на Wrong Fest), в края на 2013 групата издава своя дебютен албум "More Than Any Spoken Words". Дискът се приема изключително добре за ъндърграунд албум изцяло продуциран и издаден от самите музиканти. Структурата на парчетата е стегната, влиянията преливат от "Сиатъл" през прог и арт рок елементи, но "меланхоличната атмосфера е налице – много болка, градски мрак и самота".

"Песни като "Dead Nature" или "Without Words" носят усещането като да са записвани в някой гараж, но отвъд Океана. Колкото до колаборацията с Деница Серафимова от Irfan в "Strive" – едва ли други изпълнители от толкова различни стилове могат да изградят толкова мистична симбиоза".

http://www.wrong-fest.com

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички