Ричард Клайдерман ще се срещне с български деца


Ричард Клайдерман ще се срещне с български деца

3370

Деца от SOS Детското селище в Трявна ще осъществят своята голяма мечта да се срещнат на живо и да разговарят с един от най-прочутите световни музиканти –  Ричард Клайдерман.

Това ще се случи когато световната звезда на пианото пристигне у нас за концерти във Варна и София с участието на Оркестъра на Класик FM радио. Клайдерман идва за изяви в Двореца на културата и спорта във Варна на 5 декември и в зала 1 на НДК на 7 декември.

Децата и техните приемни родители от SOS детско селище в Трявна ще посетят концерта, а на 6 декември, навръх празника Никулден, ще се срещнат с прочутия пианист в морската ни столица. Семейство Лили и Младен Недялкови са приемни родители от 2013 и заедно с родната си дъщеря отглеждат също и 6 приемни деца. Три от общо седемте деца на семейството ще посетят концерта и ще има възможност да говорят с прочутия френски музикант – осемгодишната Десислава, Ивета на 10 години и Диляна, на 8 години. И трите момичета участват активно в група по приложно изкуство и се занимават с музика, насърчавани от приемната си майка Лили, която е била професионална фолклорна певица. Семейство Недялкови е едно от най-музикалните в детското селище в Трявна.

SOS Детско селище Трявна е открито през 1993 и в него живеят дванадесет SOS семейства, като всяко обитава еднофамилна къща. Селището дава възможност за отглеждане и възпитание на 72 деца. SOS Детски селища се издържат чрез дарения и не получават финансиране от държавата, макар че по програмата са отгледани и възпитани десетки български деца. Както е известно, Ричард Клайдерман ще свири за софийската публика на 7 декември в зала 1 на НДК. Събитието се организира от музикална агенция "Кантус Фирмус", като това е седмата поред изява на французина в столицата. На този концерт ще има специални гости – група от 15 деца и младежи от Дом за деца лишени от родителски грижи "Мария Терезия" в Стара Загора ще пристигне за събитието и ще поздрави пианиста зад кулисите след края на шоуто. Децата имат трайни интереси в областта на изкуствата. Едно от тях е отличен ученик в Националното училище за фолклорни изкуства "Ф. Кутев" в Котел, а други няколко се занимават с изобразително изкуство в Националната гимназия за приложни изкуства в Трявна и Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн в Казанлък.

Посещението на концерта в София е насърчено от директорката на дома в Стара Загора Латинка Петрова, която се стреми да насочи всички възпитаници от дома към занимания, стимулиращиразвитието на детските дизайн и умения.

Всички концерти на Ричард Клайдерман у нас до момента са били изключително успешни. Интересът на публиката и този път е много голям, в продажба са билети за втория балкон на зала 1 на НДК. Гостът ще изпълни някои от най-големите си хитове, както и няколко нови пиеси, пред които е специално направеният за българските концерти аранжимент на прекрасната наша песен "Хубава си, моя горо".

Цените на билетите за концерта - от 30 до 70 лв., са в продажба на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България", както и в Билетния център на НДК.

Продажба онлайн - чрез:

www.Ticketmaset.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички