Домашни специалитети за Ал Бано и Ромина в София


Домашни специалитети за Ал Бано и Ромина в София

3970

Като всеки италианец, Ал Бано Каризи има специално отношение към храната и дори разкрива, че това е втората му най-голяма страст след музиката.

Заради това легендарният изпълнител и неговата дуетна половинка Ромина Пауър са пожелали да опитат от най-добрите италиански специалитети в столицата, приготвени от Марко Лукиари от Trattoria Il Maestro Giuseppe Verdi, по време на престоя си в България.

Както MySound.bg нееднократно писа, тандемът пристига по покана на"Жокер Медия" и Moko Solution за Best Of концерт в столичната зала "Арена Армеец" на 16 декември.

Шеф Лукиари обещава за височайшите гости специално разработено за тях меню, включващо единствено автентични ястия от Южна Италия и по-специално – от родното място на Ал Бано, Челино Сан Марко. Преди няколко месеца певецът издаде готварска книга с рецепти и ценни съвети за готвенето, научени от майка му, и не пропуска възможност да се наслади на добрата традиционна кухня.

Легендарните изпълнители ще могат да се насладят на уникално меню, включващо aнтипасти с прошуто, пикантен салам, буратина, сушени домати и артишок за предястие, последвани от паста казаречи със скариди и артишок и фагри на фурна, а за десерт: зепола с крем пастичера. Ястията ще бъдат полети с вино от лозята на самия Ал Бано, който се нарежда сред най-добрите производители в света. По време на посещението на италианския дует в Trattoria Il Maestro Giuseppe Verdi всички клиенти на заведението също ще могат да дегустират класните вина на певеца и по-специално Primitivo и Negroamaro на Villa Carrisi.

Виното на Ал Бано печели отличие за най-добро в световен мащаб през 2009, а към днешна дата той произвежда 350 000 бутилки годишно. VIP-напитките предизвикват сериозен чуждестранен интерес и по-голямата част от тях са предназначени за износ.

Едва 29-годишен, шеф Марко Лукиари оглавява кухнята на Trattoria Il Maestro Giuseppe Verdi след шеметна кариера в Италия, Австралия, Египет и Великобритания. Кариерата му започва в Неапол, където завършва специализирано готварско училище и започва първата си работа. По-късно заминава за Австралия, където прекарва две години като главен готвач в престижен италиански ресторант. Пътят му продължава в Египет, няколко ресторанта в Италия и Лондон. Вкусът към приключенията го води и в България, където остава най-дълго до момента.

Ал Бано и Ромина Пауър са най-известният италиански дует в света. Двамата се запознават през 1967 по време на снимките на филма "Nel Sole" и се женят три години по-късно. Семейното щастие на двойката е помрачено от изчезването на най-голямата им дъщеря Иления Каризи в САЩ в началото на 1994. Двамата отменят всичките си концерти и посвещават цялата си сила и енергия за нейното издирване, което, за съжаление остава, безрезултатно. Година по-късно издават последния си съвместен проект "Emozionale", след което всеки тръгва по свой собствен път. Раздялата им е обявена официално от самия Ал Бано през 1999 в открито писмо до едно от най-известните италиански седмични издания. Като причина за отчуждението е посочено мистериозното изчезване на дъщеря им. По-късно Ромина се премества за постоянно в Щатите, а Ал Бано остава в Италия.

Билетите за грандиозния концерт в "Арена Армеец" са на цени от 40 до 120 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна, както и онлайн ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички