Най-голямата сцена в Арена Армеец - за Властелинът на пръстените


Най-голямата сцена в Арена Армеец - за Властелинът на пръстените

3749

Впечатляващата продукция "Властелинът на пръстените" ще бъде разположена на най-голямата сцена, строена за музикално събитие у нас, а на нея ще излязат повече от 300 хористи и музиканти, които ще изпълнят легендарната музика на Хауърд Шор в синхрон с битките на екрана.

Както е известно, българската публика - единствена в Източна Европа, има възможност да се наслади на музикално-филмовото приключение в столичната зала "Арена Армеец" тази събота, 19 декември. Втората част от трилогията "Властелинът на пръстените: Двете кули" ще бъде представена на огромен екран под съпровода на симфоничен оркестър и хор.

След прослушване в няколко етапа, бе избрано и детето-солист, което ще има привилегията да пее в шоуто от българска страна. То ще застане на сцената до невероятното сопрано Кейтлин Луск, която е била част от магията на трилогията в над 300 спектакъла и е пяла с над 75 състава, сред които и Симфоничният оркестър на Българското национално радио миналата година. Филм-концертът ще бъде разделен на две части по приблизително 90 минути, а между тях ще има пауза от 15 минути, нужни за почивка на артистите от съставите на Българското национално радио.

За милионите фенове по света филмът, макар и гледан десетки пъти, никога не може да омръзне, музиката - също. За разлика обаче от киното в зала или домашното такова, в "Арена Армеец" присъстващите не просто ще слушат, а ще чуят, и не просто ще гледат, а ще изживеят емоцията Lord Of Тhe Rings In Concert: The Two Towers".

Над 70% от билетите вече са разпродадени и тези, които искат да видят шоуто, ще трябва да побързат. Най-търсените билети са в секторите, кръстени на главните герои – Фродо, Арагорн, Гандалф, Амгъл, Саруман и Леголас. "Това е спомен, който остава за цял живот. За истинските фенове на Толкин и трилогията "Властелинът на пръстените" тези билети имат почти колекционерска стойност. Имаме клиенти, които си купуват точно същите места като миналогодишните. Искат преживяването им да бъде точно същото, което е показателно за силата на спектакъла", споделя Пламен Тодоров, продуцент на шоуто от българска страна.

Билети на цени от 60 до 120 лв. могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg в цялата страна, включително и от 84 бензиностанции OMV, касите на EasyPay, билетен център НДК и касите на "Арена Армеец".

"Властелинът на пръстените" с музика на живо в цифри:

Над 300 ще са музикантите и хористите на сцената.

Само 20 са държавите в света, в които "Властелинът на пръстените" е гостувал с този формат.

2 милиона души са видели шоуто в последните 10 години.

10 килограма тежи партитурата, по която се води диригентът Давид Райц.

1200 страници са нотите на всички музиканти, като тежат над 140 килограма.

Кейтлин Луск е водещ солист в спектакъла почти 10 години и е основната звезда в шоуто.

Общо над 10 000 километра ще изминат част от специалните инструменти, които трябва да се доставят за концерта.

20 километра кабели ще бъдат нужни за цялата продукция.

Екранът в залата ще е с размери 24 х 10 метра, което е сравнимо с екраните IMAX в страната.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички