Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Кой спечели Сто яда на Емир Кустурица


Кой спечели Сто яда на Емир Кустурица

4678

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението и този път бе от нашите приятели в издателство "Колибри", в чийто каталог се появи сборникът на Емир Кустурица (Emir Kusturica) "Сто яда". Както е известно, балканският хулиган - режисьор, музикант, писател и изобщо арт-персона, пристига със своя Оркестър на непушачите (The No Smoking  Orchestra) у нас за концерт, който ще се състои в зала 1 на НДК на 22 април. Събитието е организирано от DеGris Events.

Трима от вас получиха шанс да се сдобият с книгата. Имената им бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали верен отговор на въпроса:

Колко новели съдържа сборникът "Сто яда" на Емир Кустурица?

Правилното е: шест.

Честито на: Анастасия Янева, Пламен Атанасов и Ружа Любомирова.
Новелите, включени в "Сто яда", са преведени от Ася Тихинова - Йованович. Те сякаш възкресяват с думи магическата атмосфера на прочутите филми "Спомняш ли си Доли Бел", "Баща в командировка" и "Черна котка, бял котарак". Тъканта на живота – повтарящи се епизоди от детството, белязано с топлина, но и с болка, колоритът на Сараево от времето на социалистическа Югославия – е прорязана от стигащи до абсурд ситуации, от чудати образи на змии, които пият мляко на пътя, от влюбени, които летят и други.

Читателите на "Колибри" си спомнят, че в България беше издадена и  автобиографията на Кустурица"Смъртта е непотвърден слух" -  свръхенергийна, обезоръжаваща изповед, напоена със спомени за най-близките му хора, белязана от паметни срещи с магията на киното, но и от абсурдни перипетии и предизвикателства на оцеляването.

Изявите на Eмир и неговата банда, определена като "необичаен културен феномен", излизат от рамките на "стандартен концерт" и правят зрителите пълноправни участници в спектаклите. По време на изпълненията си те канят хора от публиката да изпълняват физически упражнения за "загрявка", а сцената се превръща в дансинг с пеещи и танцуващи хора на грандиозния финал.

В репертоара за шоуто в София са включени песните "PitBull Terrier" - саундтрак към филма "Черна котка, бял котарак", "Djinj Dinji Bubamara", "Unza Unza Time", "Fuck You MTV" - нецензурирана песен, демонстрираща негативно отношение към мейнстрийм културата и световната "aмериканизация", и много други.

Билети за концерта на Кустурица & The No Smoking Orchestra на 22 април - чрез  мрежата на Еventim.bg (http://www.eventim.bg) и в Билетен център- НДК.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички