Български джаз композитори с премиера в Пловдив на 20 април


Български джаз композитори с премиера в Пловдив на 20 април

4952

Тромпетистът Венцислав Благоев ще има премиера на дебютния си албум "Български джаз композитори" в Пловдив.

Както MySound.bg вече извести, концертът е поредното интересно събитие от шестия сезон на "Камерна сцена Пловдив" и ще се състои в Първо студио на Радио Пловдив от 19.00 ч. на 20 април.

Венцислав Благоев е сред утвърдените джазови музиканти у нас. В албума му са събрани творби от девет български джазови композитори, представители на няколко генерации. Той е солист на всички пиеси, свири на флюгелхорн, корнет и тромпет. Първо по рода си у нас, изданието има амбицията да обрисува посоките на развитие на авторовата джазова музика в България в последния четвърт век.

"Моя отдавнашна мечта беше да запиша диск с творби на джазмените, с които работя вече четвърт век. Тези, които ми помогнаха да изградя вкуса си към импровизацията, към стилната и качествена музика",  споделя Благоев в анотацията към албума. В него са включени пиеси на Живко Петров, Христо Йоцов, Любомир Денев, Димитър Бодуров, Антони Дончев, Васил Спасов, Марио Станчев, Атанас Гунов, Ангел Заберски, които взимат участие и в записите.

"Български джаз композитори" е реализиран благодарение на Венелин Ганев, саксофонист, професор по политически науки в Охайо. "Вярвам, че ще продължим. Защото джазът е музиката, която обединява", допълва Благоев.

За "Камерна сцена Пловдив" композициите от "Венцислав Благоев представя български джаз композитори" ще бъдат представени и от Атанас Хаджиев – саксофон, Димитър Благоев – китара, Димитър Карамфилов – контрабас, Димитър Семов – барабани.

Традиционен домакин на концертите на "Камерна сцена Пловдив" е Първо студио на Радио Пловдив.

Проектът се съфинансира от община Пловдив.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички