Християна Лоизу като Мария Магдалена в Исус Христос суперзвезда


Християна Лоизу като Мария Магдалена в Исус Христос суперзвезда

4958

Християна Лоизу, която триумфира в четвъртия сезон на X Factor и вече работи по дебютния си сингъл, ще изпълнява партията на Мария Магдалена в предстоящия концерт-спектакъл на Пловдивската опера "Исус Христос суперзвезда".

Събитието ще се състои в три последователни дни - в Пловдив (20 април), Габрово (21 април) и в Стара Загора следващата вечер. Младата певица с удоволствие приема поканата да участва в световноизвестната рок-опера, тъй като освен класическо пеене в НМА "Панчо Владигеров" е изучавала и мюзикъл като стипендиант в Колежа за сценични изкуства в Лийдс, Великобритания. След блестящото им общо изпълнение на класиката "Con Тe Partiro" на финала на X Factor, Християна отново ще излезе на една сцена с Наско от БТР, когото ще видим в ролята на Пилат Понтийски - римски прокуратор, осъдил на смърт Христос, след което символично измил ръцете си, за да снеме вината, една от най-противоречивите и в същото време загадъчни фигури в човешката история, отговорен за безчислените жестокости и убийства, извършени без съд.

Хитовата творба по музика на сър Андрю Лойд Уебър и либрето на Тим Райс, която вълнува публиката вече 40 години, първоначално е замислена от авторите като концептуален рок албум. За да е най-близо до музикалния оригинал и да се избегнат противоречиви интерпретации, "Исус Христос суперзвезда" ще бъде представен като концерт-спектакъл с участието на оркестър, хор и балет на Държавна опера Пловдив под диригентството на Константин Добройков и с хореографията на Боряна Сечанова.

Действието на рок-операта следва приблизително каноничното евангелие за последните седмици от живота на Исус, започвайки с пристигането на Исус и неговите последователи в Йерусалим и завършва с разпъването му на кръст. За партията на Исус е поканен Богомил Спиров, солист на Музикалния театър, а Юда ще се изпълнява от Момчил Караиванов.

Правата за произведението са предоставени от лицензодателя Тhe Really Useful Group Ltd.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички