Принс работил 154 часа без сън преди да почине


Принс работил 154 часа без сън преди да почине

5198

"Принс е работил е 154 часа без почивка. Бяхме заедно предишния уикенд", заяви Морис Филипс, съпруг на сестрата на певеца Тайка Нелсън.

Както MySound.bg вече оглaси, безжизненото тяло на иконичния музикант беше открито в "Пейсли Парк" в американския щат Минесота близо 12 часа след като за последно е бил видян жив.

Служители в музикалния магазин "Илектрик Фитъс", който Принс посети преди смъртта си, информират, че певецът не изглеждал в кондиция. Той бе приет по спешност в болница предишния ден заради усложнения след грип. "Всички, с които говорих, заявиха, че той е бил блед и извън обичайната си форма", казва продавачът Макс Тимандер. От магазина Принс си купува 6 диска – "Talking Book" на Стиви Уондър, "The Time Has Come" на The Chambers Brothers, "Hejira" на Джони Мичъл, "Inspirational Gospel Classics" на Суан Силвърстоунс, "The Best Of Missing Persons" и "Santana IV" на Карлос Сантана. Повтаряйки тенденцията при смъртта на други звезди от такъв ранг, музикалният пазар регистрира огромно повишаване на интереса към музиката на Принс, отбелязват световните агенции. Компилацията "The Very Best Of Prince" (2001), в която са най-големите му хитове, оглави седмичния чарт на "Билборд". На второ място е класическият му албум "Purple Rain" от 1984 година. Друг проект с популярни парчета на Принс - тридисковият "The Hits/The B-Sides", влезе в класацията под № 6. Магазинът в родния на певеца град Минеаполис е разпродал наличните копия на негови албуми само 2 часа след смъртта му, заяви още Тимандер.

Междувременно, лекар изрази предположение, че Принс може да е объркал лекарствата си, а смъртта му да е следствие от неправилно съчетание на приеманите лекарства, довело до тяхното "случайно предозиране", пише New York Daily News, позовавайки се на Дрю Пински, известен в Холивуд медик. Според него спирането на дишането е свързано най-вече с употребата на "смес от орални опиати и бензодиазепини (със сънотворен ефект) - комбинация, която е и изключително опасна. Става дума за едновременно използване на обезболяващи и успокоителни средства. По правило дишането спира и настава бърза смърт. Това може се случи твърде лесно, дори ако лекарствата са предписани от лекар", поясни Пински, предполагайки, че е възможно Принс да е имал хронично заболяване. "Мисля, че скоро ще получим отговор на този въпрос", казва докторът, като припомни слуховете, че музикантът взимал обезболяващи заради болка в тазобедрената става.  "Макар че опиати може да присъстват в цялата тази история, все пак случаят не прилича на наркотичен. Дори той да е починал от употребата на някакви препарати, предизвикващи спиране на дишането, аз бих окачествил тази смърт повече като нещастен случай, отколкото като наркомания. Наред с това един здрав мъж, страдащ от болки в тазобедрената става, не трябва постоянно да взима опиати, а само от време на време", разясни Пински.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички