Метъл титаните Slayer и Anthrax с нови албуми на концерта у нас


Метъл титаните Slayer и Anthrax с нови албуми на концерта у нас

4596

Slayer и Anthrax ще представят нови албуми на концерта си у нас.

Както е известно, метъл титаните - част от Голямата четворка, заедно с Metallica и Megadeth, пристигат за съвместен концерт по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис". Уникалното шоу е в столичния Зимен дворец на спорта от 20.00 ч. на 31 май, вторник.

Slayer и Anthrax, любимци на няколко поколения фенове на твърдия саунд, са обединили сили за ново европейско турне, което за наша радост ще премине и през България. Двете велики американски банди ще ударят в афиша на популярния фестивал "Арена: Музика". "Repentless", акуталният - 12-ти студиен албум на Slayer, чиято премиера се състоя в края на миналата година и част от който ще прозвучи и в Зимния дворец, е агресивен, мрачен и бърз, по думите на самите музиканти. Те признават, че записите за него са били голямо предизвикателство за тях. Освен парчета от "Repentless", на металиадата в София ще прозвучат всички големи хитове на обичаната банда (на снимката).

Най-новият диск на Anthrax - "For All Kings", е посветен на всички значими личности, допринесли за успеха на музикантите, които днес са едни от най-популярните имена на световната метъл сцена. Песни от 11-тия им студиен албум, както и много хитове ще бъдат включени в репертоара на бандата и у нас.    

Slayer - една от най-влиятелните траш метъл групи в света, е създадена през 1981. Четворката в състав: Tom Araya (вокали и бас), Kerry King (китара), Gary Holt (китара) (заменил покойния Jeff Hanneman) и Paul Bostaph (барабани) създава свой уникален и разпознаваем стил, който им печели любовта на милиони любители на твърдата музика. Бандата е многократно номинирана за най-престижната награда в музикаланата индустрия - "Грами", а през 2007 печели статуетката за песента "Eyes Of The Insane". Отвоюва второ "Грами" за сингъла "Final Six" през 2008.

Anthrax също се сформират през 1981, в Ню Йорк. Оттогава групата, която днес е в състав: Joey Belladonna (вокали), Frank Bello (бас), Charlie Benante (барабани), Jonathan Donais (Shadows Fall) (китара) на мястото на Rob Caggiano, и Scott Ian (китара), се превърна в една от най-популярните твърди банди в Америка. Също така музикантите създадоха  съвместно парче с Public Enemy  - "Bring The Noise" (от тавата Attack Of The Killer B’s (1991). формацията  предприе важна крачка в прогресивното сливане на стилове и доказа, че, експериментирайки, може да останеш верен на себе си. Както и че съвсем неслучайно е продала над 10 милиона екземпляра от своите албуми и сингли както в епохата на винила, така и в годините на касетките, дисковете и дори  овехтелите вече формати mp3 и mp4.

Подобно на  Slayer, Anthrax са многократно номинирани за наградите "Грами". Последната им номинация е за най-добър метъл албум - "Worship Music" (2011).

Билети за концерта в София  - във всички каси на "Тикетпро" в страната, както и на www.Ticketpro.bg., в деня ще струват по 60 лв. и 70 лв.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички