Балканската връзка на Милчо Левиев в Пловдив


Балканската връзка на Милчо Левиев в Пловдив

5266

След четири опита за концерт в пловдивския античен театър, Милчо Левиев се готви за пети – на 30 септември.

Легендата на града ще е централна фигура в мащабния концерт-спектакъл "Балканска връзка". Събитието е с вход свободен.

Милчо Левиев – едно от знаковите имена на Пловдив – досега никога не е свирил в античния театър. Винаги се случваше така, че концертите му се местеха на закрито заради лошото време. Приканваме многобройните му почитатели да отправят и по една молитва за хубаво време!, с усмивка допълват организаторите.

Концертът-спектакъл "Балканска връзка" е съвместна продукция на Sychrono Conservatoire Оf Thessaloniki и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. На сцената ще видим смесен симфоничен оркестър от над 30 музиканти,  група от 25 ударни инструмента, хор и джаз група. Всички участници в тези формации са възпитаници на солунската консерватория, академията и музикалното училище в Пловдив. Към тях ще се присъедини и фолклорният танцов ансамбъл на АМТИИ.

Музика на Пиацола, Джон Ленън, Бизе, Бах и Верди, световноизвестното гръцко сиртаки в "балканска връзка" с неравноделния темперамент на българския фолклор – цялата тази  палитра от звуци и настроения публиката ще съпреживее чрез неповторимите интерпретации и аранжименти на маестрото. За концерта се очакват над 250 организирани гръцки туристи, някои от които посещават Пловдив за първи път.

С тази първа инициатива организаторите от Сдружението за култура и образование, чийто патрон е Милчо Левиев, се надяват да поставят силно и вдъхновено начало на редица творчески изяви и образователен обмен между Солун и Пловдив, между Гърция и България. Вярваме, че Европейска столица на културата не означава само домакинство за Пловдив, а е нещо много повече – това е възможност да преосмислим отношенията и творческите взаимодействия с други държави, да преоткрием позабравени културни влияния и да покажем най-доброто от българската култура на чужди сцени.

Съвместно със Sychrono Conservatoire Оf Thessaloniki домакините от АМТИИ - Пловдив поставят началото на различни инициативи в областа на образованието с цел утвърждаване и обогатяване на доказано работещи и създаване на нови учебни планове, програми и платформи, както и тяхното популяризиране извън и в страната.

Концертът-спектакълът е обявен в античния театър от 20.00 часа на 30 септември.

При лошо време събитието ще се проведе в Драматичния театър.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички