Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Отново е време за традиционния Hadcore X-Mass


Отново е време за традиционния Hadcore X-Mass

5056

17-тото поредно издание на най-стария ежегоден български ъндърграунд фестивал -  Hadcore X-Mass, ще се проведе в двете зали на Mixtape 5 в София на 17 декември. 
Това ще бъде най-мащабното и интересно издание за цялата 16-годишна история на Hardcore X-Мass до сега, обещават организаторите от Re-Act.

Тази година подборът на групите е наистина много специален – освен традиционното събиране на ядрото на българската хардкор общност и най-активните групи през годината, ще се радваме на богато международно присъствие.  Две банди от световна величина – представящи две различни поколения на европейската хардкор сцена – абсолютните легенди Ryker’s и едно от най-горещите имена днес - Risk It! Гости от Сърбия и Македония в лицето на Blankfile и Noviot Pochetok – още две топимена от Балканската сцена.  Освен тях още две много специални събирания специално за Hardcore X-Мass 2016 – варненските олдскуул метълкор герои Another Day се събират отново след 9-годишно отсъствие и може би най-дългоочаквания реюниън от много време насам: Face Up (или Vendetta преди да се казват Vendetta). Суперсилната и натоварена година за Last Hope ще бъде отпразнувана подобаващо със специален сет. Redound и Bright Sight също ще представят актуалните си албуми, а началото на фестивала ще бъде поставено от едно по-ново и едно по-старо име от българската сцена – Blackmail и Cut Off.
Rykers – една от най-емблематичните и значими групи в историята на европейската хардкор сцена идва за първи път в България! Най-накрая ще имаме възможността да чуем на живо всички добре познати класики, започвайки още от първите издания "Brothers Against Brother" и "First Blood", до суперсилния последен албум "Never Meant To Last". 
Risk It! – от основаването си през 2009-та, за 7 години немските герои успяха да натрупат изключително богат опит и репутация: 2 албума, 2 ЕР-та, многобройни турнета и стотици концерти в цяла Европа и извън нея, а сега за първи път в и България! Съвсем спокойно можем да определим Risk It! като една от най-нашумелите топбанди от съвременната хардкор сцена в момента.

Last Hope - след отсъствие от миналогодишното издание на фестивала и натоварена година с нов албум и няколко турнета - 2016-та ще бъде подобаващо финализирана с още едно западноевропейско турне и участие на Hardcore X-Мass 2016!
Face Up се събира специално за  Hadcore X-Mass 2016. Една на от най-култовите български ъндърграунд групи и основоположници на софийската хардкор сцена се завръщат с ексклузивно шоу! Легендарната банда предшественик на днешните Vendetta ще се представи в оригиналния си състав от ерата на класическия албум "Strength Remains". 
Another Day – след 9-годишно отсъствие, варненската хардкор легенда се завръща на сцената и ще бъде част от Hardcore X-Мass 2016. Последният концерт на Another Day бе  през 2007 именно на Hardcore X-Мass и сега, точно 9 години по-късно имаме шанса да ги видим отново в оригинален състав, включващ членове на Indignity, Outrage и Relief.
B L А N K Ф I L E – изключително ярките представители на новата вълна групи от днешната ъндърграунд сцена на Белград /Сърбия. Банда, която много умело смесва влияния от хардкор, мелодичен пънк рок и дори метълкор в автентичния си саунд. Имат и чисто ново видео към песен от последното  ЕР, а това, което очакваме да видим и чуем на живо от тях, е суперенергично лайф-шоу. 
Noviot Pochetok/The New Beginning – най-активната и утвърдена пънк-рок банда от Македония. С 4 албума и 5 европейски турнета зад гърба си, Noviot Pochetok идват в София да представят последния си албум. Redound – с чисто нов албум, който излезе току-що. Съвсем логично ще видим софийските бийтдаун герои отново в Mixtape 5 на 17 декември.
Bright Sight също издадоха нов албум през ноември и след това затаиха дъх да избухат на Hardcore X-Мass и да сервират обилна порция мелодичен БГ пънк-рок. 
Cut Off - Старите муцуни на хардкора се завръщат на Hardcore X-Мass 2016 с освежени редици и нов материал, загрявайки за новия си албум през 2017.
Blackmail набират все по-сериозна скорост напоследък, с нов материал и нов състав, включващ в редиците членове на B.F.D.M., Rejection и Melekh. На тях се пада честта да открият Hardcore X-Мass 2016. Бандите ще свирят последователно в рамките на 8 часа.

Билети - в мрежата на www.ticketlogic.bg 
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички