Полската блек метъл сензация Батюшка с концерт в София


Полската блек метъл сензация Батюшка с концерт в София

5331

Това със закачулените музиканти, чиято идентичност е пазена в тайна, взе да се поизтърква, но поляците Батюшка успяха да изиграят добре картите си с тази закачка с имидж, инспириран от християнски отец и пресъздаден с черна ирония и сарказъм.

Групата тръгва на European Pilgrimage Part I Tour 2017 в самото начало на 2017 със съпорт поляците Arkona, а концертната обиколка ще премине и през София. Още един артист ще се включи за шоуто в клуб Mixtape 5 от 20.00 ч. на 8 януари.

Батюшка предизвикаха не само медийния интерес с мистериозната си поява и внезапно последвалото избухване, но повлякоха и невероятно широк кръг от фенове. Дали заради заигравките си с ортодоксалната църква, нейните ритуали, символи и атрибути, или заради добрия блек метъл, пипнат така че да зарибява? Но фактите са факти – Батюшка са сензация! Групата има въздействащо сценично присъствие и черната ѝ "литургия" на живо е не просто шоу, а многопластово представление.

Наистина е изумително как само с две издания и тъй кратка история (появява се едва през 2015-а!) една банда може така да пусне пипала и да заяви присъствие в екстремната сцена толкова уверено. Дебютният диск "Litourgiya" (2015)е сред албумите, които ще се наредят в личния списък на не един и двама като един от най-силните блек метъл дебюти. А той е предшестван само от един сингъл - "Yekteníya VII" (2015).

И така, ние от Live & Loud, не се поколебахме и хванахме за концерт в България формацията в момент, в който тя се катери стремглаво нагоре, обясняват организаторите.

Билети по 30 лв., в деня на събитието ще струват 35 лв. и ще се продават само на входа на клуба. Пропуските могат да бъдат намерени в касите на Eventim в цялата страна (Office 1, Technomarket, Technopolis, OMV, Usit Colours, магазин "Яко", "На тъмно", Metal Heaven, "Фотосинтезис", каса 3 на НДК), eTicketsMall, както и онлайн на: www.liveandloud.net.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1617676245194912/

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички