Уърлд фюжън магьосниците Irfan с уникален лайв в Terminal 1


Уърлд фюжън магьосниците Irfan с уникален лайв в Terminal 1

4931

След изключително успешно турне из специализираните европейските фестивали за етно, уърлд, средновековна и готик музика (Wave Gotik Treffen - Германия, CastleFest - Холандия, Festival-Mediaval - Германия, Voice Оf Nomads - Русия) и редица самостоятелни концерти на Балканите и в Централна Европа през 2016, мистиците Irfan ще открият концертната си програма тази година със специален концерт в компанията на гости, които ще излязат заедно с тях на сцената в популярния столичен клуб Terminal 1 на 16 февруари.
Групата е създадена в София през 2001. Името ѝ е добре познато за меломаните не само у нас, но и по света. А нейната калейдоскопична музика съчетава хипнотични мелодии и ритми в специфичен електро-акустичен уърлд фюжън, повлиян от сакралните и фолклорни музикални традиции на Балканите, Анатолия, Близкия Изток, както и от музикалното и духовно наследство на Византия, Средновековна Европа и античния средиземноморски свят.  Черпейки сила и вдъхновение от българските си корени, музикантите вплитат духа и хармониите на традиционната музика на Евразия в атмосферични електронни звукови пейзажи и неравноделни ритми. Резултатът от тази комбинация е оригинален уърлд фюжън, в който стилистиката на нео фолка и етериъл уейва, ориенталския мистицизъм, балканските мотиви и средновековната романтика разцъфтяват в обаятелно красив кристален звук. Името на групата е заимствано от терминологията на суфизма и означава "гнозис", "тайно познание" или "откровение" и напълно отговаря на характера на тази музика. А тя звучи като покана за мистично пътешествие във и отвъд времето, като поетично послание, отправено с езика на сърцето. През 2015 излезе последният им, трети диск "The Eternal Return", който бе високо оценен от музикалната критика по света и обявен за албум на годината от редица специализирани музикални медии, оглавявайки няколко глобални класации за най-добри и значими албуми за същата година.  След като представиха проекта с множество концерти в Европа и Азия, но и в България, от скоро музикантите вече работят и по нова музика, а софийската публика ще може да се наслади на някои от старите и най-новите им - още неиздавани композиции, представени за първи път в компанията на специални гости в клуб Terminal 1
Медиите за Irfan:
"The Eternal Return" е приет възторжено от феновете на Irfan по света, а критиката в не едно издание го нарежда сред най-значимите записи на 2015: "В "The Eternal Return" те очаква един час великолепна музика, побрал в себе си десет вълшебни песни, които пленяват слушателя с магически вокални мелодии и впечатляващ брой струнни, духови и перкусионни инструменти". (Gothic Paradise, САЩ) "Пътуване от пустинята Сахара до сибирските степи, през градините на Йерусалим и дори до мистичните светове на Хилдегард фон Бинген. Irfan събират Земята, Небето, Огънят и Водата в съвременна литургия, но с поклон към средновековните източни и европейски култури". (Equilibrium Music, ПортугалияTerminal 1 ще отвори врати в 21.00 ч.
 Irfan - "Откровение" (видео):
 https://www.youtube.com/watch?v=hqqg0FNRv90

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички