Почина грандът на вокалния джаз Ал Жаро


Почина грандът на вокалния джаз Ал Жаро

5733

Американският джаз певец Ал Жаро (Al Jarreau) почина на 76-годишна възраст в Лос Анджелис тази неделя, известиха световните агенции, като се позоваха на съобщение в личния сайт на музиканта.

Причината за смъртта на знаменития изпълнител не се посочва от мениджъра му Джо Гордън, но според "Ти Ем Зи" през последните години певецът - единственият носител на 7 отличия "Грами" в три различни категории – джаз, поп и ар-ен-би, е имал проблеми с дишането и болно сърце. Представители на Жаро припомнят, че той бе приет в болница наскоро заради изтощение, след като отложи обявени концери. Вокалистът е издъхнал в обкръжението на втората си съпруга - Сюзън Плеър, и единствения си син Райън.

"Най-същественото в живота му беше грижата за близките. Второто по-важност беше музиката. Трето нямаше. А музиката беше неговият начин да се грижи за хората", се казва в изявлението, публикувано на сайта.

"Като малък животът ми беше свързан с църквата. Баща ми беше пастор, накара ме да се вгледам около себе си и да реша, че всяко нещо има смисъл. Смятам, че във вселената нищо не е програмирано да се провали и да стигне до нула. Ако не вървиш към нулата, значи вървиш в обратната посока, дори да е много бавно. Няма подобно нещо като нула. Ако решиш да правиш нещо, то ще стане. Господ не е направил нищо напразно", сподели приживе певецът.

Алвин Лопес е роден е роден на 12 март 1940 в Милуоки, Уискънсин. Смятан е за един най-добрите джаз певци в света. През юни 2007 изнесе концерт в България заедно със звездния китарист Джордж Бенсън. Сред най-популярните парчета на покойния са най-успешният му сингъл "We’re In This Love Тogether","Breakin’ Away", "After All", "Boogie Down" и "Never Givin’ Up". Гласът му звучи и в проекта "We Are Тhe World" (1985).

Наречен "многостранния глас" от "Чикаго Трибюн", Жаро издаде 16 студийни албума, множество концертни дискове, както и няколко сборни проекта. Като ненадминат изпълнител, той постоянно обикаляше света и запленяваше публиката с магическия си глас.

Притежател на уникална бленда, Ал бе голям разказвач на музикални приказки в стилистиката на влизащ ефирен джаз ритъм, баладичен поп, благо ар-енд-би, денс фънк и всичко романтично, което можем да си представим и помислим.

Шапки долу за него навръх Свети Валентин!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички