Братя Владигерови с нов албум: The Rag Waltz Time


Братя Владигерови с нов албум: The Rag Waltz Time

5396

Братя Владигерови ще гостуват отново на сцената в Sofia Live Club само седмица след Великден - от 23.00 ч. на 23 април, неделя.

Те ще представят своя последен албум "The Rag Waltz Time" - смес от джаз, балкански звуци и приятна доза модерни грууви ритми. Новите пиеси ще отведат присъстващите в света на колоритните музиканти.

Александър и Константин са родени в София в семейството на композитора и диригент Александър Владигеров и актрисата Величка Чобанова. Първите си стъпки в музиката правят заедно със своята сестра Екатерина под ръководството на баща си и въздействието на артистичния дух на фамилията. Александър е виртуозен тромпетист, а Константин – пианист. Носейки огромното духовно и културно наследство на Владигерови, близнаците се ориентират бързо към музиката, след което заминават за Виена, за да усъвършенстват творчеството си с учене и практика. Днес живеят в австрийската столица, но за творчестото им граници няма. Внуците на големия български композитор Панчо Владигеров са в постоянна връзка с родината и, независимо от ангажиментите си в Австрия, момчетата често свирят в България.

Седемте оригинални композиции в "The Rag Waltz Time" (2016/2017) носят безспорния почерк на братята, а именно -  съзнателно и нежно флиртуване между суинг, джаз, балкански звуци и модернистичното звучене.

"Искаме да съблазним слушателя с мелодии от суинг ерата на 20-те и 30-те години. Не пропускайте възможността да чуете на живо последния ни албум", приканиха неговите автори, анонсирайки, че ще се качат на сцената в компанията големите виртуози Недялко Недялков – кавал, Димитър Карамфилов – контрабас и Стоян Янкулов - Стунджи - ударни инструменти.

Билети за събитието - в предварителна продажба чрез мрежата на Еventim.bg на цена 10 лева и на място по 15 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички