Мария Илиева и Любо Киров ще пеят на наградите Стоян Камбарев


Мария Илиева и Любо Киров ще пеят на наградите Стоян Камбарев

5060

Официалната церемония за връчване на наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2017, която ще се състои за 8-ма поредна година, се превърна в едно от най-елитните и емоционални културни събития в България.

Събитието, в което се преплитат киното, музиката и визуалното изкуство, ще се проведе на сцената в столичния клуб Théatro от 19.00 ч. на 24 април.
 
Водещ за втора поредна година ще е приятелят на фондацията Ники Кънчев, а публиката ще се наслади на звездните изпълнения на Мария Илиева, Любо Киров и малката Жаклин Таракчи. Официален глас на фондацията е актьорът Атанас Сребрев. 12-годишната сензация Жаклин Таракчи получи златен бутон в "България търси талант" и завърши трета на финала. В момента е част от най- гледаното риалити шоу за пеещи деца в Сърбия Pinkove zvezdice и ще пристигне в София специално за церемонията, където ще пее заедно с именитите си колеги. Мария Илиева винаги е заставала зад благородни каузи, но тази ѝ е още по-близка, защото подкрепя таланти от различни арт сфери, включително забележителни млади класически музиканти, а, както знаем, поп звездата е отраснала в семейство на класически музиканти. Любо Киров представи новия си албум "Знам", който събира най-големите му хитове, с впечатляващ концерт и ще подари на всеки от младите творци на фондацията по копие от него с автограф.

В центъра на спектакъла ще бъдат именно те, петимата млади таланти, номинирани за наградата за полет в изкуството тази година: художникът Радослав Нинов, аниматорът Мина Златева, куклената актриса Ралица Стоянова, кинорежисьорът Христо Симеонов и 18-годишната певица Мария Славова. Публиката ще види 3-минутни филми, представящи тях и таланта им, а след това номинациите и специалните им награди ще бъдат връчвани от известни личности от културния и обществения живот в България.

Наградата, носеща името на незабравимия театрален режисьор, се нареди сред най-чаканите и престижни призове за млади творци у нас. Победителят ще получи красивата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов лично от НВ Царица Маргарита, която ще бъде почетен гост на церемонията заедно с НВ Цар Симеон II.

Билети за церемонията - в мрежата на eventim.bg, на билетната каса на Théatro и в касите на Тechnopolis.

Кой ще спечели голямата награда и паричната премия в размер на 3 000 лв. , определя жури, в което влизат членовете на фондация "Стоян Камбарев" начело с председателя на УС Деси Тенекеджиева и с почетния председател президентът Петър Стоянов (1997-2002).

Но не само победителят ще има стимул за висок полет в изкуството. Най-важното е, че всички номинирани получават много парични и предметни награди, както и сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни техни проекти. Ето защо истинската мисия на фондацията започва след края на галата, а именно - реализацията на мечтите и арт проектите на младите и талантливи български творци.

Théatro е на улица "Върбица" № 12.

Официалната церемония за връчване на наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев" е част от културния календар на Столична община и се осъществява с официалното партньорство на "УниКредит Булбанк", основната подкрепа на "Бон Марин" и с помощта на много приятели и партньори, сред които Varchev Finance, НДФ 13 века България и InLife TV, екип на която ще заснеме събитието. Галата ще бъде излъчена премиерно по БНТ от 18.30 ч. на 8 май.

Компанията NOVA film на Деси Тенекеджиева е продуцент на събитието.

Кратко видео за церемонията:

https://www.youtube.com/watch?v=Gpf3X2toqic

Повече за фондацията:

www.kambarev.org

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички