Ска-пънк фуриите Che Sudaka отново в България


Ска-пънк фуриите Che Sudaka отново в България

4827

Южноамериканската банда Che Sudaka ще свири в Mixtape 5 на 4 май по покана на EventEase.

София е една от спирките на юбилейното - 15-то, световно турне на квартета. Гостите ще представят не само най-значимото от кариерата си дотук, но и нови парчета.

Che Sudaka са едни от най-емблематичните представители на съвременната пънк/рок/ска сцена. Групата е сформирана през 2002 в Барселона от четирима нелегални южноамерикански имигранти - двамата братя от АржентинаLeo (вокал и испанска китара) и Kachafaz (вокал), и колумбийците – Cheko (акордеон и вокал), и Jota (китара и вокал). Първата изява на музикантите у нас бе в афиша на Spirit Of Burgas през 2013.

Днес групата, стартирала с улични изпълнения преди повече от 15 години, за да изкарва прехраната си, има 8 албума и над 1 300 участия в над 42 страни по целия свят. Открито бунтуващи се срещу световния ред, политика и закоренялото човешко съзнание, живите изпълнения на Che Sudaka нямат еквивалент и с лека ръка печелят любовта и адмирациите на всички любители на жанра.

Уникалният експлозивен стил на квартета е силно повлиян от музиката на Manu Chao, Mano Negra, The Clash и Los Fabulosos Cadillac комбинира традиционни южноамерикански и испански ритми с изразително пънк и ска звученe, гарантиращо много танци, настроение и незабравим купон.

Култовата българска група Джанго Зе ще удари преди гостите, воглаве с колоритния фронтмен Миро Морски. Нашите ще подгреят публиката с цветния си репертоар - фюжън от балкански етно ритми, ска, рок, фънк и реге. Бандата, повече от добре позната на поколения меломани благодарение на хитовете "Твоята усмивка", "Луди жаби" и "Голяма грешка", носи заразен позитивизъм, а музиката ѝ се откроява с нестандартни текстове и единственото по рода си мегаджипси-фънкиреге звучене.

Mixtape 5 ще отвори в 20.00 ч.

Билети - в мрежата на Eventim.bg (OMV,"На тъмно", НДК и други) или директно от тук: http://bit.ly/CheSudaka_Sofia
Цена на вход : 20 лв.

YouTube: youtube.com/CheSudakaStyle

Събитието във Facebook:
https://www.facebook.com/events/1193419630757424/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички