Мария Каракушева и Момчил Атанасов представят Classic In The Jazz


Мария Каракушева и Момчил Атанасов представят Classic In The Jazz

5237

Поредното издание на известния формат Classic In the Jazz ще събере на виртуозните клавирни изпълнения на Мария Каракушева и Момчил Атанасов с визуалната стилистика на списание l`Europeo.
 Събитието ще се състои в Sofia Live Club от 21.00 ч. на 10 май. Съчетанието между седемте издания на Classic In The Jazz и 55-те броя на българското издание на l`Europeo предполагат изключителна музикантска и естетска проява, допълнена с участието на Антон Пиперов - бас китара и Стефан Цеков – барабани.
Вечерта ще бъдат представени както най-новият брой на списанието, така и оригинална програма от джаз вариации върху известни шедьоври на класическата музика. Феновете на популярната поредица ще могат да се насладят на музиката, съчетана в хармония с изключителните черно-бели фотографии от архива на l`Europeo. Списанието е известно с оригиналния стил, чрез който представя легендарни фотоси от собствения си архив и от портфолиата на Getty Images, Guliver Photos, Lost Bulgaria и други.
Както MySound.bg писа, Classic In The Jazz е представен за пръв път на 28 февруари 2012 като клавирно дуо на Момчил и Мария. В последващите му издания се включват и други музиканти, които допринасят за разгръщането на проекта. Замисълът е да се съчетава импровизационното вдъхновение на джаза с хармоничната логика на прочути класически клавирни пиеси, без да се превръща в "джазирана класика", а давайки възможност за равностойна изява на двама виртуозни в своите области пианисти. По-късно идеята се развива в оригинални джазови пиеси, основани върху класически произведения.
Мария Каракушева е известна и като композитор, и като изпълнител на класическа музика, но добива широка популярност с форматите си Classic In The Hоusе, Classic In The Jazz, Grace On Air, а напоследък и с оригиналния формат "Концерт за две Марии и едно Пиано", където с Мария Силвестър съчетават класическа музика и stand-up comedy. Като изпълнител е носителка на ред национални и международни награди, а като композитор подготвя първия си самостоятелен албум, част от който бе представена миналата година в концерта The Little Pianist.
Момчил Атанасов  e познат на българската музикална сцена с многобройни оригинални проекти – Open Source Trio, [TEAF] The Electro Acoustic Fingers с мултиперкусиониста Стефан Христов, например или ескперименталния Goya, Death And Jazz. Има два албума и реализирани концерти в над 13 държави. Завършил е джаз пиано в Ротердам, където е участвал в майсторски класове с легенди като Barry Harris, Brandford Marsalis, James Farm и други. Феновете на l`Europeo ще могат на място да се сдобият първи както с най-новия брой на списанието, така и с колекционерски издания на броевете, които ще бъдат използвани за визуализация на концерта.
Билети на стойност 15 лева - в мрежата на Eventim и партньорските каси. Цената ще е 20 лева на входа в деня на събитието. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички