Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

CAMP 2017: Фестивал за електронна музика и пърформънс


CAMP 2017: Фестивал за електронна музика и пърформънс

4558

Петнадесетото издание на международния фестивал за електронна музика, нови медийни изкуства и пърформънс - CAMP, ще се проведе в София от 22 до 27 май 2017.

То ще се превърне в българо-немски артистичен и изследователски проект, който ще срещне известни имена от българската и немската сцена. В рамките на няколко дни те ще се впуснат в създаването на уникални произведения, които впоследствие ще бъдат представени пред българската публика, като резултатите могат да бъдат под формата на концерт, инсталация или пърформънс, поясняват организаторите.

Едновременно с креативния процес различни теми от сферата на аудио-визуалните изкуства ще бъдат развивани и представяни чрез допълнителни лекции, дискусии и работилници. CAMP е международен фестивал, който предлага интерактивна лаборатория за музиканти, изпълнители, визуални и интердисциплинарни артисти. Събитието гостува на различни места из цяла Европа и свързва експерименталната електронна музика с визуалните и изпълнителските изкуства. Всяко издание на CAMP се провежда в различно пространство и в него участва различна група от международни артисти. Непознатите локации, свързаните с тях артистични измерения и креативният процес между артистите носят редица трудности, които отключват огромен творчески потенциал и стимулират интензивен международен диалог.

Концепцията на CAMP отразява хибридните измерения на дигиталната ера, в която импровизацията е ключова, а жанровете, медиите, техниките са по-преплетени от всякога.

Софийското издание на CAMP ще се проведе в сградата на Fabrica 126 (булевард "Мария Луиза" 126), където ще се срещнат 15 артисти от България и Германия.

Две са публичните събития, които предстоят в афиша на изданието:

1) Surprise Action Night (24 май, 18.30 ч.) - презентационно-дискусионен форум, който ще даде подиум на всички участници в тазгодишното издание да представят работата си.

2) Live Performances Night (26 май, 18.30 ч.) - финалът на събитието, който ще представи резултатите от съвместните творчески търсения на 15-те артисти под формата на аудио–визуални опити, смесени с танц, лирика и други вербални и невербални видове комуникация. Вечерта ще е експериментална, търсеща нови артистични форми на изразяване, които не се вписват в конвенционалните понятия, измерения, разбирания.

И двете прояви са c вход свободен.

Артистични директори на CAMP са Михаела Кавданска, Фрийд Деен и Томас Маос. Фестивалът се проумотира от Министерство на науката, изкуството и културата на Баден Вюртемберг.

Генералният мениджмънт е дело на Щефан Хартмайер и Мартин Манголд, а локален организатор e Alter Collective.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички