Време е за джаз с А to JazZ 2017


Време е за джаз с А to JazZ 2017

5181

Броени часове ни делят от седмото издание на фестивала А to JazZ.  Както е известно, на 7, 8 и 9 юли в столичния Южен парк 2 ще се изявят едни от най-добрите световни и български джазмени. Програмата ще бъде открита в 18.00 часа, а след края на концертите на хедлайнърите, емоцията ще се пренесе на джем сешъните в бар Caché, на метри от фестивалния парк. В петък А to JazZ ще стартира с дебюта на биг бенда към Катедра "Поп и джаз изкуство" под ръководството на един водещите джаз изпълнители в БългарияМихаил Йосифов. Веднага след тях, в 19.00 часа, на сцената ще се качи испанският оркестър Mastretta, а от 20.00 часа предстоят най-красивите ромски песни с джаз аранжименти от Romaneno. Вечерта ще завърши с хедлайнърите Dirty Loops, чийто сет започва в точно в 21.00 ч. В афиша на втората фестивална вечер е младата фънк и фюжън група от Австрия FunkXpress, която ще направи своя дебют на сцената на A to JazZ точно в 18.00 часа. Фънк вълната ще бъде поета от Ангел Ковачев, който ще представи заедно с бандата си своята авторска музика в 19.00 часа. Веднага след това е гигът на Jazzanitza -  комбинация от съвременен джаз и българска народна музика, а в 21.00 часа излиза хедлайнърът с пет награди "Грами" – Robert Glasper Experiment (на снимката).
 Последният ден - 9 юли, ще започне с модерен джаз на високо европейско ниво в изпълнение на формацията Uvira/Bruno/Hafizi. В 19.00 часа свежото попълнение на българската сцена Dorothy Takev ще поднесе палитра от музикални стилове, последвана от словашкия квартет на Lukas Oravec, които ще споделят музиката си с публиката на A to JazZ в 20.00 часа. Финалът ще бъде поставен от неуморната енергия и величие на една от най-значимите фигури на световната джаз сцена – Christian McBride, който ще представи своя нов проект New Jawn. В програмата са включени още детската образователна програма A to JazZ Kids, посветена на най-малките почитатели на музиката, в събота и неделя от 10.30 ч. В рамките на фестивалната зона ще има пъстър арт-базар, специален A to JazZ & Rush щанд с официален мърчандайз, както и разнообразие от напитки и храни. "Тази година се завръщаме с още по-вдъхновяваща програма. Смятам, че това ще е най-мащабното издание, което някога сме правили, така че ще се радвам да го споделим с още повече хора", казва Петър Димитров, фестивален директор А to JazZ.
 Фестивалът се организира с подкрепата на фондация "Америка за България", Министерство на културата, посолствата на Кралство Испания и Република Словакия, и е част от Календара на културните събития на Столична община. Негов почетен патрон е г-н Елен Герджиков – председател на Столичния общински съвет.  Повече информация, детайли и новини около фестивала следете на http://www.atojazz.bg/ и Фейсбук страницата на събитието.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички