Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Шумно се задава Insomnia 2017


Шумно се задава Insomnia 2017

5380

За трета поредна година плаж "Перла" край Приморско ще събере почитателите на електронната музика за най-мащабното парти на българското Черноморие. Феновете да се стягат за среща с дуо Pig & Dan, френската звезда Traumer и италианската техно надежда Luca Agnelli, които ще въртят на 5 август.

Учудващо е, че пътищата на Метрополис и Pig & Dan не са се пресичали досега. Испанското дуо играе в техно шампионската лига от самото си създаване през 1999 година. Хилядите им участия в най-добрите клубове по света, както и постоянното им присъствие на легендарни фестивали като Tomorrowland, Nocturnal Wonderland и Awakenings са резултат от безкомпромисната музика, която пускат и, разбира се, невероятното пътешествие, на което повеждат присъстващите на своите партита. Поради тази причина няма нищо случайно и в масивното им присъствие на "Белия остров" Ибиса, от партито на Свен Вет в понеделник в Амнезия, през най-успешното парти на острова за 2016 - Solomun + one (в този случай + 2) в клуб Ushuaïa, до миксирането заедно с Карл Кокс на последното издание на компилацията на клуб "Спейс". Заговорим ли за продукциите им обаче, нещата стават "страшни" – издания за повече от 100 грамофонни компании - от Yoshitoshi на Sharam, през Cocoon на Свен Вет и Bedrock на Джон Дигуийд, до ултрамодерните Drumcode, Noir, Suara и Terminal M. Музиката им - съчетание на високооктанови бийтове и космически мелодии - е особено подходяща за морския бряг на "Перла", където те ще направят своя дебют в България.
В момента Traumer е може би най-добият френски техно експорт заедно с Julian Jeweil. Роден в Авиньон, познат като резиденция на папи от средновековието и очевидно получил вдъхновение свише, той се премества да следва в Париж, където се гмурва смело в нощния живот и бързо става резидент на най-популярния клуб в града – "Рекс". Разбира се, този успех няма как да дойде без страхотните му умения като продуцент. Парчета като "Hoodlum", издадено за Desolat на Loco Dice и Cyclo за юбер хипстърския лейбъл на Щефан Бодзин Hertzblut обиколиха света и попаднаха в сетовете на абсолютно всички техно величия. Не на последно място е и ремиксът му за едно от последните парчета на Лоран Гарние – "Boom", издаден за най-престижния френски лейбъл за електронна музика F Communications. Traumer идва за първи път в България и е поредният артист, залегнал в мастърплана на Метрополис.
Когато заговорим за италианско техно, едно от имената, за които се сещаме веднага е Luca Agnelli (на снимката). Специалист в комбинацията на авангардно техно и мейнстрийм за лейбъли като Drumcode и Truesoul, той е и човекът зад една от най-интересните грамофонни компании – Etruria Beat, за която издават DJ Tennis, DJ Wild, Arnaud Le Texier, Truncate и много други. Билети на цена от 32 лв. - чрез мрежата на Easy Pay и Eventim, а електронен билет може да поръчате от https://www.epay.bg/v3main/sale/user/view?saleid=4107425045

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички