Аларма Пънк Джаз се завръща с швейцарското инди джаз дуо 2henning


Аларма Пънк Джаз се завръща с швейцарското инди джаз дуо 2henning

4732

Новият сезон на радиофестивала "Аларма Пънк Джаз" започва с концерт на швейцарското експериментално инди-джаз / импро-поп дуо 2henning в знаковото Първо студио на националното радио от 21.00 ч. на 11 септември, понеделник. В проекта са Валерия Цангер – барабани, електроника и Рахел Крафт - клавишни, вокали, флейти. Работят заедно от няколко години в Люцерн, като еволюцията им е от фрий импровизация към песни с ясна, но нефиксирана структура (т.е. отворени за трансформации по време на живо изпълнение).  "Стереотипът принадлежи на миналото" гласи Точка 2 в техния т.нар. "манифест", когато вече сме разбрали, че жанрове не съществуват.  Гостите пристигат по покана на фестивала Electric Orpheus (9 септември, Парк-лозе "Вила Юстина", Пловдивско), което е чудесен повод да бъдат представени и на софийската публика в Първо студио на БНР. Обичат да изпълняват музиката си на живо в необичайни пространства – на дъното на басейн, примерно, така че Electric Orpheus и Alarma Punk Jazz са най-правилните платформи, от където да прозвучат за първи път в България. И още една новина! Преди 2nenning ще имате възможност да се насладите и на соловия акустичен пърформънс на Nocktern. След груповото въплъщение на Nocktern, творческият процес на композитора и пианист Стоимен Стоянов отново затвори врати на социалното, за да се роди соловото ЕР "Lylа". Трите пиеси в изданието са композирани за роял и досега са изпълнявани само веднъж - по време на Международния ден на пианото пред отбрана публика. "Lylа" е портрет - триптих на едно момиче,  преминаващ през състоянията на възбуда, меланхолия и  хармония.  Гигът на Nocktern ще започне в 21.30 ч., а на 2henning (на снимката) – точно в 22.00ч. Билети: 8/10 лв. - в системата на EpayGo на касите на EasyPay в цялата страна. Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/970670836404671 Програмата "Аларма Пънк Джаз" до края на годината включва още:
 -    Японските класици на психеделик-рока Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O. в Mixtape 5, B-Side, на 26 септември (https://www.epay.bg/go/8983306039 )
 -    Концерт на холандското психеделик-уейв/инди-рок трио The Homesick, организиран от тройната колиция "Аларма Пънк Джаз" - Neu Berlin - Live & Loud на 4 октомври (https://www.facebook.com/events/1781101561930130 )
 -    Tamsaule & E.U.E.R.P.I. – литовско-български дарк-инди-готик-нордик-джаз проект в Първо студио на БНР на 11 октомври (https://www.facebook.com/events/349392128850929)
 -    Турне на полския инди/дарк/пост-рок квинтет Keira Is You, който ще представи четвъртия си студиен албум "Free Floating Anxiety" (дата на издаване - 21 септември) в София, Велико Търново и Пловдив съответно на 2, 3 и 4 ноември (https://www.youtube.com/watch?v=rkilfaiiZs4 )
 -   Голямото събитие! Криста Бел – "музата на режисьора Дейвид Линч" и агент Тами Престън в "Туин Пийкс" – концерт на 17 ноември в Sofia Live Club със специалното участие на Две купета като подгряваща група (https://www.facebook.com/events/153184391893542)
 -   Гранд финалето на сезона по инициатива на Ambient Folklore: за първи път в България – кралят на хърди-гърдито на ХХI-ти век Гилем Деск в Първо студио на БНР (https://www.facebook.com/events/115566589144876) на 24 ноември

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички