Експериментален дръм-ен-бейс с Arkaik в София


Експериментален дръм-ен-бейс с Arkaik в София

4543

Столичният клуб Mixtape 5 ще бъде домакин на едно от редките европейски участия на диджея и продуцент Arkaik, който пристига по покана на Future Sounds Of Sofia чак от далечен Шанхай, за да зарадва феновете на експериментания дръм-ен-бейс със сет от 23.00 ч. на 16 септември.

За силния локален съпорт ще се погрижат момчетата от Future Sounds Оf Sofia, добре познати на българската клубна сцена.

Arkaik отдавна се е доказал като име в световен мащаб. Сред проектите му изпъкват издания за лейбъли като Different, Flexout и Dispatch и колаборации със Sense MC, Coma и Fearful, а наскоро и със Signal, който също беше в София по покана на FSS. Кариерата на Arkaik започва преди около 10 години, когато, повлиян от артисти като Bad Company, Dilinja и Roni Size, започва да миксира в аглийските ъндърграунд клубове. Не след дълго вече е резидент на Bassment в Reading, където миксира на една сцена с култови диджеи като Break, Icicle, Jubei, John B и Shy Fx. Желанието му да допринесе за развитието на по-изчистения дръм-ен-бейс обаче го мотивира да започне продуциране на собствена музика.

Първият му рилийз за Different Music - "Stress Relief/ Second Base", който получава всеобщо одобрение, се появява през 2010. Това дава старт на дългогодишно партньорство с лейбъла, за което свидетелстват още няколо EP-та и издания. През 2012 Arkaik печели Octane & DLR Remix Сompetition, което насочва вниманието на Dispatch към продуцента, a победилото парче е издадено заедно с Octane & DLR. За нарастващата популярност на артиста говори и проектът му за Flexout "My Love" през 2015, което е своеобразен крайъгълен камък за Arkaik, тъй като по това време той се мести в Шанхай и до известна степен този проект е стремеж да бъде внесено едно по-различно звучене в китайската дръм-ен-бейс сцена. През 2016 пък излиза дебютният му рилийз за Dispatch "Shapes", определен от критиците за един от най-успешните му проекти.

Към днешна дата музикалното бъдеще на Arkaik изглежда доста обещаващо. С участия на фестивали като Outlook и Boomtown и клубове във всички краища на света, кариерата на артиста се е насочила към високи върхове.

Цена на входа – 10 лв. преди 00.00 часа и 15 лева след това.
Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/1506473439416330

Future Sounds Of Sofia е музикална организация, насочена към лекия, но дълбок, изчистен и мелодичен дръм-ен-бейс и близките му подстилове. Следвайки мотото "Visual and Vocal Drum and Bass", Future Sounds Of Sofia се стремят да поднесат нов тип изживяване на любителите на този стил.

FSS залагат на качеството на саунда, дълбочината на музиката и гледат на тази сцена от нов ъгъл.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички