Съли Ерна подари още един магически концерт на родната публика


Съли Ерна подари още един магически концерт на родната публика

4532

В истинско пиршество за сетивата се превърна второто самостоятелно гостуване на вокалиста на Годсмак (Godsmack) Съли Ерна (Sully Erna) в София.

Подкрепен от магнетичната вокалистка Лиса Гайър (Lisa Guyer) и живата си група, той изнесе близо двучасов концерт в столичната зала "Арена Армеец", след който всички си тръгнаха доволни и щастливи.

Eрна беше видимо доволен от начина, по който бе посрещнат от публиката. Дотолкова, че нарече България своя втора родина, обяснявайки, че нещо непрекъснато го тегли насам. В една от другите си лирически паузи мултиинструменталистът благодари за топлото посрещане, което винаги получава в София, независимо от това дали идва с Годсмак или като солов изпълнител. Това не беше всичко.

В края на събитието гостът поднесе изненада за публиката: Той обяви официално, че през зимата групата влиза да работи по новия си албум, който би трябвало да излезе през пролетта на 2018 г. След премиерата му групата планира да тръгне на ново околосветско турне, което да включи и София. Новина, която беше посрещната с аплодисменти. Припомняме ви, че американската банда трябваше да свири в столицата през лятото на 2012 г. Събитието обаче се провали заради заболяване на фронтмена, който все пак се удари с останалите момчета в афиша на фестивала Summer Chaos в Бургас три години по-късно. Но да се върнем на събитието в "Арена Армеец".

След в общи линии търпимо отлагане от 20 минути, концертът започна с кавър на вечната песен на Rolling Stones "Sympathy For The Devil". Още тогава по-наблюдателните от публиката забелязаха, че този път в групата на Съли е включена и вокалистка. Няколко песни по-късно тя беше представена официално на публиката - Лиса Гайър. С продължение на концерта публиката разбра, че присъствието ѝ е огромен бонус, тъй като позволява на Ерна да пее парчета, до които едва ли би се докоснал самостоятелно.

В репертоара за вечерта бяха песни от двата му самостоятелни албума. Излезлият през 2016 г. "Hometown Life" беше застъпен с няколко парчета, сред които едноименното "Hometown Life", което певецът посвети на София; "Different Kind Оf Tears", "Father Оf Time" и "Turn It Up!", която пиеса просто "плаче" да бъде изпълнена в някой джаз клуб. "Avalon", "7 Years", "Father Оf Time", "Eyes Оf A Child" и инструменталната "Cast Out (Spirit Ceremony)", в която Съли показа таланта си зад барабаните, представиха диска "Avalon" (2010).

Не бяха пропуснати и "отишлите си твърде рано" музиканти, които според Ерна са могли да дадат още много и все качествена музика на света. На тях беше посветено парчето "Fallen Тo Black" oт "Hometown Life". По време на трибюта върху видеостена бяха показани снимките на множество отишли си не по естествен начин изпълнители като Freddie Mercury, Janis Joplin, Chris Cornell, Chester Bennington и много други. Специално на починалия по-рано тази година вокалист на Linkin Park беше посветен и звучащ прекрасно кавър на "Crawlin", изпълнен на пиано по време на биса.

По-малко от година след последното гостуване на Съли Ерна в София стана ясно, че връзката му с родината ни е силна и двустранна. И определено се простира отвъд колаборацията му с българската челистка Ирина Чиркова.

Многобройната публика в "Арена Армеец" видимо се наслади на представлението и след последните новини с нетърпение очаква новия албум на Годсмак и поредната среща с харизматичния вокалист.

Снимки на Иво Стоянов - в секцията "Галерия"

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички