Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Пътуване с музика и слово в ясна посока


Пътуване с музика и слово в ясна посока

5013

Издателство "Жанет 45" и Столична библиотека канят на едно "пътуване в ясна посока" – премиерата на дебютната стихосбирка "Завой" на Иван С. Вълев, която ще се състои в Литературния клуб на Столична библиотека от 18.30 ч. на 3 октомври (вторник).

Събитието е част от поредицата "Дебюти в Столична библиотека". За стихосбирката ще говорят нейният редактор Петър Чухов, Кристин Димитрова, Оля Стоянова, Иван Ланджев и Илиян Любомиров, ще има авторско четене, както и музикален сет, подготвен като саундтрак за пътуване, съставен от песните, които са звучали по време на писането на книгата.

"Иван скицира кратки, парадоксални епизоди от живота с уверени движения. С минимален брой думи. С изящна проницателност. Без словесни украси. Сред натоварения градски трафик този "Завой" е глътка чист въздух. До дъното на дробовете", коментира Кристин Димитрова.

Иван С. Вълев е роден през 1984 г. в град Сандански. Завършва Техническия университет в София, като първите му две публикации са научни статии. Въпреки че работи в сферата на телекомунициите, музикалните и литературните му интереси довеждат до по-сериозни опити и в двете области – бас китарист е на етно-рок формацията ГологанИван Христов, Анджела Родел, Петър Чухов) и съосновател на литературната рок група LaText с поета Петър Чухов, свирил е и в инди-рок бандата Bears And Hunters, както и в страничния проект Homeovox на китариста на Остава Георги Георгиев.

Публикувал е хайку (в българо-унгарската хайку антология "Различна тишина" и в. "Литературен вестник") и поезия в интернет изданията "Кръстопът", "Литературен клуб", Public Republic, Dictum, "Открита литература", в. "България днес" и др.). Лауреат е на различни форуми, между които са националният конкурс "Петко и Пенчо Славейкови", гр. Трявна, поетичният конкурс по случай 130 години от рождението на Сирак Скитник и 40 години от първата емисия на Радио Благоевград, както и националният конкурс за млади поети "Димитър Бояджиев". Стихосбирката "Завой" е дебютната му книга, включваща стихотворения, публикувани в периодични издания и награждавани на различни конкурси.

Редактор е Петър Чухов, корица и оформление Иво Рафаилов, издава ИК "Жанет 45".

Столичната библиотека е на площад "Славейков" № 4.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички